Pakkenverkoper Suitsupply is bezig met een financieringsronde die het bedrijf 130 miljoen euro moet opleveren. Met het geld wil het bedrijf nieuwe winkels openen in Europa, de VS en Azië.

Eerder dit jaar opende het bedrijf grote winkels in Shanghai en Singapore. Seoel en Peking moeten binnenkort volgen en in de VS openen snel nog eens 10 winkels hun deuren.

Dat schrijft Het Financieele Dagblad dinsdag.

Suitsupply werd in het jaar 2000 opgericht door Fokke de Jong, die nog steeds het bedrijf leidt. Hij zegt dit jaar een omzet van 170 miljoen euro te behalen. Volgend jaar zou dat 200 miljoen moeten worden.

In de financieringsronde moet 25 miljoen komen van ABN Amro Participaties. Dat zou cumulatief preferente aandelen krijgen in het bedrijf. Maar volgens De Jong geeft hij daar geen zeggenschap mee uit handen, maar blijft die bij hemzelf en andere leden van het management. Eerder dit jaar kocht hij drie externe investeerders uit.

De overige 105 miljoen wil De Jong ophalen via een zogeheten unitranche. Dat is een financieringvorm waarbij de rente en andere voorwaarden vaststaan, maar waaraan diverse partijen, zoals institutionele beleggers, mee kunnen doen.

Behalve in nieuwe vestigingen wil De Jong ook online investeren. Nu al komt 30 procent van de omzet uit internetverkopen.

Lees ook op Business Insider