Oplettende shoppers wisten het al, maar het is nu ook officieel mede gedeeld.

Het snelgroeiende Nederlandse pakkenbedrijf Suitsupply heeft een kledingmerk voor vrouwen gelanceerd. De naam: Suistudio.

Daarmee heeft het merk, na zeventien jaar alleen voor mannen te fabriceren, eindelijk een zusje.

De webshop is al operationeel.

Hieronder het zojuist verstuurde persbericht met wat foto’s van hoe het merk eruit ziet:

Na een voorbereidingstijd van twee jaar lanceert Suitsupply Suistudio, een zelfstandig merk waarin het damespak centraal staat. Na de opening van een vestiging in Shanghai en een studio in New York heeft Suistudio afgelopen week een webstore en een winkel in Amsterdam Zuid geopend.

De brede collectie is opgebouwd rondom het vrouwenpak maar omvat ook shirts, dresses, jumpsuits en eveningwear. Hiermee biedt Suistudio kleding voor zakelijke en minder zakelijke gelegenheden.

Fokke de Jong, oprichter en CEO van Suitsupply, is nauw betrokken bij het nieuwe bedrijf: “We zijn twee jaar geleden gestart met Suistudio met de ambitie om de kwaliteit en de perfecte fit van Suitsupply ook beschikbaar te maken voor dames. Het is fantastisch om te zien hoe we hierin zijn geslaagd. Het team van Suistudio heeft gebruik kunnen maken van de kennis en ervaring van Suitsupply, maar Suistudio is met eigen ontwerpers en nieuwe ateliers een zelfstandig bedrijf binnen onze organisatie.”

Lees ook het uitgebreide interview met Fokke de Jong over Suistudio