Studytube heeft 10 miljoen euro opgehaald bij de Noorse investeerder Verdane, die daarvoor een “substantieel minderheidsbelang” in het online leerplatform krijgt.

Met het geld wil Studytube doorgroeien tot een Europese topspeler in de studiemarkt, mogelijk ook via overnames.

Het bedrijf werd in 2010 opgericht door Homam Karimi en Gerhard Riphagen als tentamentraining voor studenten. Later maakten ze de draai naar het bedrijfsleven.

Het Nederlandse bedrijf Studytube heeft 10 miljoen euro opgehaald bij de Noorse investeerder Verdane. Daarmee wil het online trainingsplatform voor het bedrijfsleven uitgroeien tot een top-3-speler in Europa, aldus CEO Homam Karimi.

“Met Verdane halen we een kapitaalkrachtige partner aan boord, waarmee we toegang hebben tot opvolgende investeringen voor bijvoorbeeld acquisities”, aldus Karimi in het begeleidende persbericht.

De Noren verwerven een “substantieel minderheidsbelang” in de onderneming. In 2017 haalde Studytube al 2 miljoen euro op bij Vortex Capital Partners en henQ.

Van tentamentraining voor studenten naar online leerplatform voor organisaties

Studytube werd in 2010 opgericht door Karimi en Gerhard Riphagen als tentamentraining voor studenten. Beide oprichters studeerden toen aan de Universiteit van Maastricht. Later maakten ze de draai naar het bedrijfsleven.

Inmiddels maken 200 organisaties met in totaal zo’n 500.000 medewerkers gebruik van het platform voor bedrijfstrainingen en cursussen, waarop ook opleidingen van onder meer LOI, NIMA of De Baak beschikbaar zijn. Klanten zijn onder andere VolkerWessels, Manpower, ASR, Adecco, Port of Rotterdam, Provincie Gelderland en tal van gemeenten, waaronder de gemeente Groningen.

De omzet van de van Studytube groeide de afgelopen vier jaar met 755 procent. Het leerplatform staat al drie jaar op rij in de top 20 van de Deloitte Technology Fast 50, de ranglijst van de 50 snelst groeiende techbedrijven in Nederland.

Op het Amsterdamse kantoor van Studytube werken 90 mensen.