De Nederlandse producent van warmtekussens Stoov heeft 450.000 euro opgehaald met een investeringsronde.

Onlangs haalde Stoov ook al 850.000 euro op via crowdfunding.

Stoov maakt draadloos verwarmde kussens en dekens die oplaadbaar zijn. Twee derde van bestelling gaat naar Duitsland.

Coronacrisis of niet, de Nederlandse producent van warmtekussens Stoov heeft 450.000 euro opgehaald met een investeringsronde.

De bestaande aandeelhouders Energiefonds Utrecht en MKB Fonds Flevoland legden opnieuw in, samen met nieuwkomer Niek Veendrick. Hij is oud-CEO van kaarten- en cadeausite Greetz.

Ook haalde Stoov onlangs via crowdfunding 850.000 euro op.

“Qua timing had ik het natuurlijk liever anders gezien, nu ons land en vele bedrijven zo gebukt gaan onder de gevolgen van Covid-19. Helaas was langer wachten geen optie en moest de investeringsronde nu plaatsvinden”, aldus oprichter Teun van Leijsen.

Lees ook op Business Insider

Warme kussens en dekens tot 42 graden Celsius

Stoov maakt draadloos verwarmde kussens en dekens die oplaadbaar zijn. De infraroodverwarmingselementen kunnen een temperatuur tot 42 graden Celsius bereiken. En maak je geen zorgen: beveiliging tegen oververhitting is aanwezig.

Bron: Stoov
Bron: Stoov

Van Leijsen richtte het bedrijf in 2016 op als alternatief voor energieslurpende terrasverwarming bij horecazaken. Sinds 2018 verkoopt Stoov aan consumenten, voornamelijk via de eigen webshop.

Een kussen van 45 bij 45 centimeter met een katoenen hoes kost 89,95 euro. Voor een warmtedeken met twee verwarmingselementen voor rug- en zitverwarming ben je 119,95 euro kwijt.

De zaken gaan goed. Stoov boekte in 2019 een omzet van 1,3 miljoen. Twee derde van de bestellingen gaat de grens over naar Duitsland.

In het eerste kwartaal van 2020 verdubbelde de omzet opnieuw. Van Leijsen wijt dat aan de coronacrisis: “Doordat veel consumenten nu thuis zitten en veel in en rond het huis blijven, ervaart Stoov een extra boost in het aantal bestellingen.”

Lees meer: