Met de vrolijke repen en zakjes vol noten en gedroogd fruit heeft Justnuts uit Den Haag in sneltreinvaart de supermarktschappen en tankstations veroverd.

Maar nu Albert Heijn is opgestapt als klant is het bedrijf in financiële problemen gekomen en heeft het uitstel van betaling aangevraagd en gekregen, meldt RTL Z.

Justnuts waagde vorig jaar na het aantrekken van nieuwe investeerders nog de sprong naar het buitenland, maar zit nu dicht tegen een faillissement aan. Volgens bewindvoerder Jan Dorrepaal komt dat door het vertrek van Albert Heijn als grote klant en door de toegenomen concurrentie.

Er is wel uitzicht op een doorstart, maar daar wil Dorrepaal tegenover RTL Z niet al te veel over kwijt: “We zijn momenteel hard bezig met gesprekken met een serieuze partij, maar het is nog te vroeg om daar meer over te zeggen.”

Justnuts werd in 2011 opgericht door de ondernemers Erik van Gangelen en Thijs van den Munckhof. Ze ergerden zich aan de vele ongezonde tussendoortjes die overal worden aangeboden en wilden een alternatief bieden.

De notensnacks liggen bij veel tankstations en behalve tot voor kort bij Albert Heijn ook bij de supermarktketens Jumbo, Deen en Marqt. De omzet van het bedrijf bedroeg vorig jaar 875.000 euro, blijkt uit de concept-jaarrekening.