In de Londense City is er geschokt gereageerd op het overlijden van een stagiair bij Bank of America Merrill Lynch. De zomerstage van de 21-jarige Moritz Erhardt liep op zijn einde toen dood gevonden werd in de badkamer van zijn studentenflat. De stagiair had er net drie werkdagen van 21 uur opzitten.

Het is niet precies bekend hoe hij is overleden, maar Britse media weten te melden dat de politie niet uitgaat van een misdrijf.

De stagiair zou mogelijk een epileptische aanval hebben gehad. 

Ieder jaar trekken er honderden ambitieuze studenten naar Londen om daar een zomerstage te doen bij een van de vele zakenbanken in de stad. Het is algemeen bekend dat ze lange dagen maken en tot diep in de nacht op kantoor zitten werken.  

Uiteraard denken de jonge werkpaarden dat ze met een stage op zak een grotere kans maken op een echte baan als zakenbankier. Vaak nemen de studenten een onplezierige ervaring rijker en een illusie armer weer plaats in de collegebanken. Ze weten na de zomerstage maar al te goed dat de term  in “the magic roundabout” zitten, niet staat voor een rolletje in het Britse kinderprogramma the magic roundabout of een echte rotonde.

De term slaat op de taxi’s die de stagiairs ’s ochtends vroeg van werk naar huis brengen, een half uurtje voor de deur wachten terwijl de stagiair doucht en schone kleren aantrekt, om hem vervolgens weer terug naar de bank te transporteren.

Er wordt gesuggereerd dat het extreem harde werk Erhardt fataal is geworden. In twee weken zou hij acht keer de hele nacht hebben doorgewerkt. De zakenbank waarvoor hij werkte, geeft geen commentaar op het overlijden van de stagiair.  De dood van de Duitse stagiair heeft geleid tot discussies over het al dan niet afbeulen van stagiairs door zakenbanken. Op weblogs zoals wallstreetoasis.com is er bijvoorbeeld een uitvoerige discussie te volgen over de uren die de bankiers in spe doorbrengen achter hun bureau.