• Het Nederlandse bedrijf Soel Yachts heeft een nieuw privéjacht gepresenteerd: de Soel Senses 48.
  • Het bijna 15 meter lange jacht wordt aangedreven door zonne-energie en heeft een bereik van bijna 104 kilometer.
  • Een groot pluspunt is het stille varen, waardoor de impact op ongerepte wateren en het dierenleven veel minder groot is dan van traditionele jachten.

Reizen is in dit coronajaar heel anders dan normaal. Dat geldt ook voor luxe reizen.

Op dit moment zijn privétripjes met eigen auto of eigen boot veel aantrekkelijker dan met andere mensen op een cruiseschip of in een resort verblijven, want die kunnen allemaal het virus dragen.

Ondanks de economische klappen door Covid-19 en alle lockdowns zal de wereldwijde markt voor luxe reizen tot 2024 naar verwachting met zo’n 178 miljard euro groeien.

Dat is goed nieuws voor Soel Yachts, dat is gespecialiseerd in jachten met zonnepanelen. Het Nederlandse bedrijf heeft een nieuw schip aangekondigd: de Soel Senses 48. Daarmee mikt de Delftse botenontwerper op klanten die duurzaamheid belangrijk vinden.

Duurzaam reizen kan verschillende betekenissen hebben. Zo kan er bij trips rekening gehouden worden met de impact op de gemeenschappen die worden bezocht. Maar in het geval van Soel Yachts ligt de nadruk op de aandrijving.

De jachten worden niet aangedreven door een ronkende motor op fossiele brandstoffen, maar door zonne-energie. Daardoor zijn de schepen bijzonder stil, waardoor ze ongerepte wateren en het zeeleven minder verstoren.

Soel Yachts presenteerde in 2015 voor het eerst een door zonne-energie aangedreven model: de SoelCat 12. Sindsdien is de lijn uitgebreid met de Soel Shuttle 14 om gasten mee te nemen naar een Bora Bora-resort. Er zijn ook plannen om uiteindelijk een duurzaam drijvend eiland te bouwen. De Soel Senses 48 is de nieuwste toevoeging aan het aanbod.

Dit is de Soel Senses 48, een luxe jacht met zonnepanelen


Lees meer over luxe jachten: