Slack heeft een bedrag van 250 miljoen dollar opgehaald in een nieuwe investeringsronde. De grootste geldschieters zijn Accel en de Japanse internetgigant SoftBank – hetzelfde bedrijf dat ook aast op een miljardenaandeel in Uber.

Met de investering – een zogenoemde Series G – wordt de zakelijke chatapplicatie gewaardeerd op 5 miljard dollar, flink wat meer dan de 3,8 miljard dollar waarop de app bij de vorige ronde in april 2016 werd gewaardeerd, zo meldt Bloomberg.

Het is een grote mijlpaal voor Slack, dat ongeveer 1 miljard aan omzet draait. De investering is desondanks een stuk kleiner dan de verwachtingen van sommige analisten.

Eerder werd verwacht dat het bedrijf zo’n 500 miljoen dollar zou ophalen, op een waardering van 5 miljard dollar. Ook  gingen er geruchten  de ronde dat Amazon, Microsoft en Google geïnteresseerd zouden zijn in een overname.

Als een overname inderdaad doorgaat, dan zou dat een behoorlijke strategiewijziging betekenen voor het bedrijf. CEO Stewart Butterfield heeft herhaaldelijk aangegeven dat hij van plan is om zelfstandig te blijven.

Slack was niet beschikbaar voor commentaar.

Lees ook op Business Insider