Minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu is niet gevraagd voor de baan van directeur van Schiphol. Maar ze sluit niet uit dat ze die baan zou willen doen.

Dat bleek dinsdag bij het vragenuurtje in de Tweede Kamer, zo meldt Het Financieele Dagblad dinsdag.

Afgelopen weekend meldde Het Nieuwsblad Transport dat Schultz de beoogde opvolger zou zijn van de huidige Schiphol-baas Jos Nijhuis.

De 45-jarige VVD-politica kondigde eerder deze maand aan na de huidige kabinetsperiode te stoppen als minister.

Dinsdag gaf Schultz in de Tweede Kamer aan dat ze in principe geen belangenverstrengeling ziet, als ze zou overstappen naar Schiphol. Ook een afkoelingsperiode acht ze niet nodig, voor het geval ze aan de slag gaat bij een bedrijf dat op haar eigen beleidsterrein als minister ligt. “De afweging hangt heel erg af van je eigen integriteit.”

Innige band politiek en bedrijfsleven

Mocht Schultz van Haegen inderdaad de overstap maken, dan stroomt opnieuw een bewindspersoon direct door van de politiek naar het bedrijfsleven. Zo ging Camiel Eurlings voor KLM aan de slag toen hij stopte als minister van Verkeer en Waterstaat.

Jack de Vries verdedigde als staatssecretaris van Defensie nog de aanschaf van de JSF, na zijn aftreden ging hij als lobbyist voor de fabrikant ervan aan de slag.

Lees ook op Business Insider

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl