De Japanse eigenaar van vermogensbeheerder Robeco heeft een opvolger gevonden voor vertrekkend bestuursvoorzitter Roderick Munsters. Dat wordt de Brit David Steyn.

Krap 10 dagen nadat vermogensbeheerder Robeco het vertrek van topman Roderick Munsters aankondigde, is de naam van de nieuwe topman bekend. Vrijdag meldde Robeco dat de Brit David Steyn de beoogde opvolger is. De Nederlandse toezichthouders moeten nog wel akkoord gaan met zijn benoeming die voor 1 november dit jaar staat gepland.

In de persverklaring roemt Robeco de ruime internationale ervaring van Steyn in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.  “Ik ben ervan overtuigd dat hij samen met de leden van de Management Board en alle medewerkers van Robeco de groeiambities wereldwijd kan versnellen en tegelijkertijd uitstekende resultaten voor klanten blijft behalen”, benadrukt de topman van Robeco’s Japanse eigenaar Orix.

Robeco krijgt meer internationale uitstraling

Orix nam Robeco in 2013 over van Rabobank in 2013 over van Rabobank. De Japanners zagen in Robeco, dat 273 miljard euro aan beleggingen onder beheer heeft, een mooie kans om een internationale vermogensbeheerder met wereldwijde slagkracht te bouwen.

In deze context heeft de de nieuwe baas van Robeco een profiel dat waarschijnlijk beter aansluit bij de ambities van Orix, als de Japanners nog eens een grote overname in de VS of het Verenigd Koninkrijk willen doen. De Nederlander Munsters heeft zijn carrière vooral opgebouwd bij Nederlandse pensioenreuzen PGGM en APG.

Vraag bij dit alles is uiteraard hoelang Robeco zijn thuisbasis nog in Rotterdam houdt, waar de vermogensbeheerder in 1929 werd opgericht als het Rotterdamsch Beleggings Consortium.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl