Taxi-app Uber is naar schatting zo’n 17 miljard dollar waard. Dat is een enorme stijging ten opzichte van 23 mei, toen de waarde op zo’n 12 miljard werd geschat.

The Wall Street Journal meldt dat er zoveel partijen zijn die wel brood zien in de app, dat de waardering van de taxidienst binnen 4 dagen met 5 miljard omhoog is geschoten.

Uber zou op zoek zijn naar durfinvesteerders die 500 miljoen dollar in het bedrijf zouden willen steken. Vanwege de hogere waardering kan het zo zijn dat Uber dit bedrag naar boven heeft bijgesteld.

De stijging van de waarde van Uber gaat ongekend snel. In 2009 werd het bedrijf opgericht en in 2013 werd de waarde al geschat op 3,5 miljard dollar.

Met de nieuwe waardering zou Uber op 1 komen te staan in het rijtje van de Billion Dollar Startup Club van The Wall Street Journal. Hiermee zou het bedrijf Airbnb, Xiaomi en Dropbox achter zich laten.

Wat is Uber?

Met taxi-app Uber kun je via je smartphone een chauffeur bestellen. Uber wil de vraag en het aanbod van taxi's hiermee beter op elkaar afstemmen. Door gebruik te maken van de app kun je gemakkelijk en snel overal in de stad een taxi krijgen.

Doordat chauffeurs beter weten waar potentiële klanten zich bevinden, rijden ze minder vaak met een lege auto door de stad. Anderzijds profiteren klanten ervan dat ze automatisch een taxi oproepen die bij hen in de buurt is, zodat ze minder lang hoeven te wachten.

In Nederland kun je van de populaire taxidienst gebruik maken in Amsterdam en Rotterdam.

Nieuwe diensten

Uber timmert de flink aan de weg. Zo heeft het bedrijf plannen om het verkeer rondom luchthavens efficiënter te maken. Eerder introduceerde Uber al extra apps om bijvoorbeeld grote taxi's te bestellen of 'familie-taxi's' met kinderzitje.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl