De komst van de Icedôme, de nog nieuw te bouwen nationale schaatshal in Almere, is woensdag weer een stap dichterbij gekomen. Sportbonden KNSB en NOC*NSF hebben de bezwaren van concurrenten TranSportium uit Zoetermeer en Thialf uit Heerenveen tegen de gunning aan de Icedôme afgewezen.

Thialf staakt bovendien de juridische strijd om de komst van de nieuwe topsportlocatie naar Heerenveen toch nog af te dwingen. Er wordt wel een nieuw stadion gebouwd in Heerenveen, maar dat zal zich waarschijnlijk meer richten op recreatief gebruik, liet Thialf-directeur Eelco Derks weten.

Het TranSportium beraadt zich nog wel op mogelijke juridische stappen tegen de gunning aan het Almeerse initiatief. De argumenten van de KNSB zouden volgens de Zoetermeerders niet overtuigend zijn.

In juli dit jaar maakten de sportbonden bekend dat de Icedôme de nieuwe trainings- en wedstrijdhal zou worden. Dat deden de bonden, nadat zij een kort geding hadden verloren dat was aangespannen door de Icedôme. De rechter bepaalde dat de bonden zich niet aan de regels hadden gehouden bij de procedure voor de gunning. De concurrenten van de Icedôme maakten toen direct bezwaar.

Waarom de bezwaren zijn afgewezen wil de KNSB niet zeggen.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl