SBM Offshore heeft overeenstemming bereikt met onderzoekers in het Braziliaanse corruptieschandaal. Dat maakte de dienstverlener aan de olie-en gasindustrie dinsdagavond met een summier persbericht bekend.

SBM heeft een zogeheten ‘memorandum of understanding’ getekend met de Braziliaanse procureur-generaal (AGU) en toezichthouder CGU. Dit akkoord schept volgens het bedrijf het kader voor gesprekken over een ,,mogelijke, voor alle partijen acceptabele schikking” en stelt SBM in staat om door CGU gevraagde informatie te delen.

Fraude Petrobras

SBM is betrokken bij het omvangrijke onderzoek in Brazilië naar omkoping en fraude bij staatsoliebedrijf Petrobras. Net als diverse andere internationale bedrijven zou SBM steekpenningen hebben betaald voor opdrachten in Brazilië. Het bedrijf was dinsdagavond niet bereikbaar voor een verdere toelichting.

Bij de presentatie van zijn jaarcijfers, begin februari, liet SBM weten mee te werken aan de onderzoeken van Braziliaanse autoriteiten naar mogelijke omkoping in Brazilië. Over de inhoud van de onderzoeken werd op dat moment verder niets gemeld. Het bedrijf gaf wel aan dat Brazilië op dat moment het enige land was dat onderzoek deed naar de praktijken van het bedrijf.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl