Tijdens een earnings call voor het afgesloten tweede kwartaal meldde Samsung dat het 9,6 biljoen won (7 miljard euro) aan winst in de boeken had geschreven.

De tak verantwoordelijk voor de productie van de mobiele telefoons ging achteruit in omzet.

Samsung ziet toekomst in de vouwbare mobiel. Het vertelde dat het als doel heeft om dergelijke telefoons mainstream te maken.

Samsung presenteerde, net als andere tech-bedrijven, deze week de cijfers over het tweede kwartaal van dit jaar. Daaruit bleek dat het Zuid-Koreaanse bedrijf flink profiteert van de wereldwijde chiptekorten. De tak verantwoordelijk voor de chipproductie draaide het grootste gedeelte van de omzet. Het nam meer dan een derde van het geheel voor zijn rekening met 22,74 biljoen won (16.7 miljard euro). Daarnaast was het goed voor een operationele winst van 6,93 biljoen won (5,1 miljard euro).

De tak verantwoordelijk voor de productie van de mobiele telefoons zette een iets lagere omzet neer met 22,67 won (16,6 miljard euro), maar wist daar lang niet zoveel operationele winst uit te halen. De tak tekende ongeveer 3.24 biljoen won (2,3 miljoen euro) met zwart in de boeken.

In totaal boekte Samsung 63,7 biljoen won (47 miljard euro) aan omzet, waarvan 9,6 biljoen won (7 miljard euro) winst

Lees ook: Apple is niet langer de op één na grootste smartphoneverkoper. Xiaomi neemt de tweede plek in, Samsung blijft nummer 1

Vouwtelefoons zijn de toekomst

In de call legde Samsung de focus op de minder presterende tak van het bedrijf, want een goed deel van de earnings call ging over de toekomst van de telefoons.

Samsung gelooft heilig in hun concept van een vouwbare telefoon. Dat lieten ze al zien met de enorm dure Galazy Z Fold 2 en Z Flip die respectievelijk 1.600 en 1.100 euro moeten opbrengen. Dat is heel duur, zelfs voor een premium telefoon. Ter vergelijking, Apple vraagt 1.382 euro voor het absolute topmodel met vergelijkbare opslag: de iPhone 12 Pro Max met 256 GB.

Toch beweert Samsung dat de vouwtelefoons het bedrijf gaan helpen om zich nog steviger te positioneren in de premium telefoonmarkt. Daarnaast wil het de technologie bereikbaar maken voor iedereen door de "vouwbare categorie mainstream te maken."

Het bedrijf is ook bezig met een nieuwe cameratechnologie die onder het scherm van de mobiel geplaatst kan worden. Daarmee verdwijnt het zwarte cirkeltje dat nu bovenin de schermen van Samsungtelefoons te vinden is. Vermoedelijk laat de elektronicagigant meer over deze technologie en nieuwe vouwtelefoons zien tijdens het Unpacked-evenement dat op 11 augustus gepland staat.

LEES OOK: Een refurbished Samsung Galaxy-telefoon kopen? Hier moet je op moet letten met een budget tussen de €300 en €500