Denk je dat je een grote televisie in de woonkamer hebt staan? Kijk dan eens naar ‘The Wall’, de nieuwe tv die Samsung maandag presenteerde op technologiebeurs CES in Las Vegas.

Het display heeft een diameter van 146 inch, omgerekend 371 centimeter.

De tv beschikt over een microled-scherm, een nieuwe technologie die veel op oled lijkt maar geen organische materialen bevat. Volgens Samsung is dit “het scherm van de toekomst”.

Neem een kijkje:


Met een scherm van 146 inch is de televisie zonder twijfel enorm te noemen.

Bron: Samsung

Samsung noemt dit apparaat niet voor niets The Wall. Met 146 inch is het scherm twee tot drie keer zo groot als de tv’s die normaal gesproken in de woonkamers staan.

Op de afbeelding hierboven die is vrijgegeven door Samsung zie je niet hoe groot het scherm werkelijk is. Het beslaat letterlijk de hele muur.

Lees ook op Business Insider


Hij is niet alleen megagroot, The Wall laat ook zien wat Samsung op het gebied van schermtechnologie in huis heeft.

Bron: Samsung

Microled is een vrij nieuwe technologie, waarbij piepkleine leds – veel kleiner dan de huidige leds – zelf licht geven. Dit betekent dat er geen backlight nodig is. Zwart wordt bereikt door de leds uit te schakelen, waardoor het contrast van het scherm hoger is dan bij lcd-schermen die wel van achteren verlicht zijn.

Ook zegt Samsung dat de microled-technologie in tegenstelling tot oled geen organische materialen gebruikt. Daardoor gaat het scherm langer mee en is het licht- en kleurbereik groter.

Samsung spreekt van een “modulaire” tv. Wat dat precies betekent voor de consument is onduidelijk. Waarschijnlijk kun je de grootte van het scherm aanpassen aan jouw woning – en de tv dus nog groter dan 146 inch maken.

 


Het is niet bekend wanneer The Wall in de winkels ligt, net als was het prijskaartje gaat worden. Maar laten we eerlijk zijn: goedkoop zal deze mega-tv niet zijn.

Bron: Samsung

The Wall is enorm en de schermtechnologie is gloednieuw, dus het prijskaartje zal dan ook fors denk. Denk: tienduizenden euro’s.

Maar dat is alleen een gok. Samsung maakt in maart meer bekend over de televisie tijdens een persconferentie, zo kondigde het Zuid-Koreaanse bedrijf aan.


In de onderstaande video van CNET krijg je een beter idee van hoe groot de Samsung-tv is: