Samsung heeft onlangs de uitnodigingen verstuurd voor het grote ‘Unpacked’-evenement op 7 augustus, waar het bedrijf waarschijnlijk de nieuwe Galaxy Note 10 presenteert.

Eigenlijk twijfelt niemand eraan dat de Galaxy Note 10 centraal zal staan bij het evenement: Samsung presenteert zijn nieuwe Galaxy Note-smartphones in augustus en op de uitnodiging staat een foto van een Galaxy Note S Pen.

Maar hoewel de datum van 7 augustus snel nadert, is er uit alle geruchten nog geen eenduidig beeld op te maken van wat we precies kunnen verwachten van de Galaxy Note 10.

Dat gezegd hebbende, uit een recent lek lijkt wel enigszins op te maken hoe het toestel eruit komt te zien. Ook kunnen we zelf een aantal nieuwe toepassingen en innovaties van de Galaxy S10 vertalen naar de nieuwe Galaxy Note 10.

Bekijk hier wat we tot nu toe weten over de Galaxy Note 10:


De Galaxy Note 10 heeft de vertrouwde Galaxy Note-stijl, aangevuld met wat elementen van de Galaxy S10.

Foto: YouTube/91Mobiles/OnLeaks

Een filmpje van het nieuwe toestel, dat is gebaseerd op informatie van het meestal betrouwbare gadgetplatform @OnLeaks, geeft al wel een aardig beeld van hoe de Galaxy Note 10 eruit komt te zien.

Lees ook op Business Insider

Hij gaat behoorlijk lijken op de Galaxy Note 9 als we het filmpje mogen geloven, maar wel met wat kleine aanpassingen. Zo zijn de schermranden wat smaller dan die van de Galaxy Note 9.

We zien ook een selfiecamera die sterk doet denken aan die van de Galaxy S10, en dat is nieuw voor de Note-serie. Wel zit de camera bij de Galaxy Note 10 in het midden en niet aan de rechterkant, zoals bij de Galaxy S10.


Ook zijn er ogenschijnlijk officiële foto’s van Samsung, gelekt door betrouwbare bronnen.

Foto: Ishan Agarwal/Twitter

Hieronder kun je foto’s bekijken die van doorgaans betrouwbare bronnen van Samsung komen.


Samsung komt normaal gesproken met één versie van de Galaxy Note, maar volgens de geruchten kondigt het Zuid-Koreaanse bedrijf nu twee modellen aan met verschillende schermgroottes.

Foto: De Galaxy S10e (links) en de Galaxy S10 (rechts). Bron: Antonio Villas-Boas/Business Insider

Volgens sommige geruchten gaat Samsung mogelijk twee modellen van de Galaxy Note 10 presenteren met verschillende schermgrootte.

Het nieuwe tweede model zal groter zijn, melden verschillende bronnen. Volgens gadgetplatform @IceUniverse gaat hij Galaxy Note 10 Pro heten.

Er gaat zelfs het gerucht dat er maar liefst vier verschillende modellen komen van de Galaxy Note 10, met ook 5G-varianten van zowel de grote als de standaarduitvoering.


De Galaxy Note 10 Pro komt mogelijk met vier cameralenzen aan de achterkant, terwijl de gewone Note 10 wordt uitgerust met een triple-lenssysteem.

Foto: YouTube/Pricebaba.com/OnLeaks

Volgens OnLeaks krijgt de gewone Galaxy Note 10 drie camera’s en de Galaxy Note 10 Pro een systeem met vier lenzen.

Uitgaande van het triple-lenssysteem van de Galaxy S10 en de OnePlus 7 Pro, is een lens een gewone camera, een andere voor inzoomen en de derde is een groothoeklens. De mogelijke vierde lens voor de Galaxy Note 10 Pro zou een time-of-flightsensor zijn voor dieptefoto’s, vergelijkbaar met de vierde lens in de Galaxy S10 5G.


De Galaxy Note 10 wordt duur.

Foto: De Galaxy Note 9. Bron: Tony Villas-Boas/Business Insider

De prijs van de Galaxy Note 10 zal voor zover nu bekend, niet lager komen te liggen dan de Galaxy Note 9. De Note 9 kostte minimaal 1.000 dollar, dus dat is ook de vanafprijs van de Galaxy Note 10.


We verwachten dat Samsung een aantal nieuwe toepassingen en innovaties van de Galaxy S10 ook op de Galaxy Note 10 zal zetten.

Foto: Eric Risberg/AP

We zagen eerder al dat de Galaxy Note 10 waarschijnlijk de selfiecamera van de Galaxy S10 krijgt, en we zullen ook niet verbaasd zijn als de ultrasone, in het scherm ingebouwde vingerafdrukscanner ook van de Galaxy S10 wordt overgenomen.

Het omgekeerd draadloos opladen van de Galaxy S10-telefoons zou ook zomaar eens een belangrijke toepassing kunnen zijn van de Galaxy Note 10. Met de van oudsher grotere accu’s zal het omgekeerd draadloos opladen van Samsung juist bij de Galaxy Note extra zinvol zijn.

We durven ook wel aan te nemen dat de Galaxy Note 10 zal draaien op de Qualcomm Snapdragon 855-chip, net als de Galaxy S10.


Volgens veel geruchten zal de koptelefoonaansluiting verdwijnen op de Galaxy Note 10.

Foto: Hollis Johnson/Business Insider

Op dit gebied spreken de geruchten elkaar wat tegen, maar er zijn meerdere bronnen die stellen dat de koptelefoonaansluiting op de Galaxy Note 10 verdwijnt. Op dit moment is daar nog niks met zekerheid over te zeggen, maar de geruchten betekenen waarschijnlijk dat Samsung in elk geval overweegt de ingang te verwijderen.


De Galaxy Note 10 wordt geleverd met een supersnelle oplader, maar onduidelijk is nog welke precies.

Foto: Antonio Villas-Boas/Business Insider

Volgens sommige geruchten wordt de Note 10 geleverd met de supersnellader van 45 watt van Samsung, terwijl andere bronnen stellen dat het gaat om een lader van 25 watt. Die is nog altijd sneller dan Samsungs standaardlader van 15 watt.

Hopelijk krijgen we meer zekerheid als de lanceringsdatum van de Galaxy Note 10 nadert.


We zullen alles over de Galaxy Note 10 zien en horen op 7 augustus.

Foto: Samsung

Samsung heeft al uitnodigingen verstuurd voor het ‘Galaxy Unpacked’-evenement op 7 augustus, dus we zullen dan hoogstwaarschijnlijk alle details te horen krijgen.

Lees meer over smartphones: