• Samsung heeft tijdens het ‘Galaxy Unpacked’ evenement in Parijs z’n nieuwste gadget onthuld: de Galaxy Ring.
  • Met de gadget kunnen gebruikers zaken hun slaap, hartslag en temperatuur bijhouden, waarna ze op hun smartphone ‘wellness’-advies krijgen.
  • De Galaxy Ring wordt voorlopig niet in Nederland en België op de markt gebracht.
  • Lees ook: Elon Musk gaat misschien een X phone maken

Samsung heeft woensdag tijdens het ‘Galaxy Unpacked’ evenement in Parijs z’n nieuwste gadget onthuld: de Galaxy Ring. De smartring is uitgerust met speciale sensoren die 24 uur per dag je gezondheid monitoren en geeft je daar vervolgens advies over.

De stap van Samsung om zich in een nieuwe productcategorie te mengen, komt niet onverwacht aangezien de verkoop van nieuwe telefoons de afgelopen paar jaar terugliep. Samsung zou daarom op zoek zijn naar nieuwe gadgets, die gerelateerd zijn aan z’n telefoons, om de verkopen aan te jagen.

Tot nu toe zijn slimme ringen een nichemarkt geweest, zegt deskundige Bryan Ma van marktonderzoeksbureau IDC. “We verwachten dat er dit jaar minder dan 2 miljoen exemplaren aan de man worden gebracht. Dat moet je vergelijken met de veel grotere smartwatchmarkt waar het gaat om 163 miljoen stuks.”

Maar volgens Ma zou het kunnen dat slimme ringen straks gewilder worden, nu een grote speler als Samsung deze markt betreedt. Eerder waren er al geruchten dat ook grote rivaal Apple werkt aan een slimme ring. Die zou mogelijk pas over een paar jaar op de markt komen.

Galaxy Ring voorlopig niet naar Nederland

Net als met de smartwatches van Samsung kun je met de Galaxy Ring een aantal 'gezondheidsparameters' volgen: slaap, menstruatiecyclus, hartslag en lichaamsbeweging. Met behulp van computeralgoritmes worden de data vervolgens omgezet in een beeld van je algehele welzijn, dat je op je smartphone ontvangt.

De Galaxy Ring weegt tussen de 2,3 en 3 gram, is in drie kleuren verkrijgbaar en gaat 449 euro kosten. Wanneer de ring in Nederland aangeschaft kan worden, is nog niet duidelijk. Samsung geeft aan de ring eerst in andere Europese landen op de markt te brengen, waaronder in Frankrijk.

Mogelijk komt de ring over een aantal maanden ook in Nederland en België in het assortiment.

LEES OOK: Samsung wereldwijd weer nummer 1 bij verkoop smartphones in eerste kwartaal – Apple zakt terug