Opnieuw zijn er foto’s van de Galaxy S8 uitgelekt, het nieuwste vlaggenschip van Samsung dat eind deze maand gepresenteerd wordt. Maar nu is er ook iets meer duidelijk over de kleuropties en de prijs.

De afbeeldingen komen van de bekende gadgetlekker Evan Blass, die eerder al ander nieuws over het nieuwste Samsung-toestel naar buiten bracht.

Volgens Blass is de Galaxy S8 verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, grijs en zilver. Of zoals de marketingafdeling van Samsung het noemt: ‘black sky,’ ‘orchid grey’ en ‘arctic silver’.

Alleen de achterkant en zijkant van de S8 lijkt een kleur te krijgen. De voorkant is in alle gevallen zwart.

Het is mogelijk dat dit niet de enige kleuropties zijn. De vermaarde analist Ming-Chi Kuo meldde vorige week dat de telefoons verkrijgbaar zijn in zeven kleuren: goud, zilver, orchidee, blauw, matzwart, glimmend zwart en roze.

En zelfs dan kan dit verschillen per provider en regio.

Prijs Galaxy S8

Het tweede nieuwtje dat gadget-expert Blass de wereld inslingert, zijn de Europese prijzen van de S8, de grotere S8+ en enkele accessoires. De Galaxy S8 gaat volgens de bron van Blass 799 euro kosten. Dat is 100 euro duurder dan de introductieprijs van de Galaxy S7.

De DeX is interessantste van die accessoires. Volgens onder meer The Guardian kun je daarmee de Galaxy S8 koppelen aan een beeldscherm en toetsenbord, zodat je een desktopcomputer met Android krijgt.

Dit concept is niet nieuw. Motorola kwam er voor het eerst mee met de Atrix en Microsoft heeft eenzelfde functie met Continuum voor Windows 10-telefoons.

Galaxy Unpacked op 29 maart

Samsung onthult de nieuwe smartphones naar verwachting op 29 maart, tijdens het evenement Galaxy Unpacked. Naar verluidt hebben de S8 en S8+ een scherm dat afloopt aan de randen, zoals de Galaxy Edge-reeks. Ook zijn de schermranden erg dun. Het OLED-scherm van de S8 zou 5,8 inch groot zijn en die van de S8+ 6,2 inch.

Daarnaast zijn de smartphones in de VS waarschijnlijk voorzien van de Snapdragon 835-chipset, terwijl de rest van de wereld het moet doen met Samsungs eigen Exynos-chipset. Ook krijgt de S8 naar verluidt een nieuwe virtuele assistent die Bixby heet, en – hallo Apple-fans! – een koptelefoonaansluiting.

BEKIJK OOK: Alles dat we tot nu toe weten over de Galaxy S8