Deze week is het zover. Vanaf 10 april liggen de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge eindelijk in de winkel. De veelbesproken toestellen beschikken over bijna identieke specificaties, alleen heeft de Edge variant een gebogen scherm.

Beide smartphones zijn voorzien van een 5,1-inch quad HD-scherm, Exynos 7420 processor, 3GB werkgeheugen en een 16-megapixel camera met f/1.9. Er wordt zelfs gezegd dat de Galaxy S6 de beste Android-smartphone ooit is.

Prijsverschil

De Samsung Galaxy S6 zal vanaf € 699,- te koop zijn, terwijl de S6 Edge € 849,- kost. Dit prijsverschil van 150 euro is vrij fors, gezien de minieme verschillen tussen de toestellen. Toch lijkt het erop dat de innoverende Edge-variant wordt toegejuicht. Tijdens de pre-order fase verdrievoudigde Samsung de productie van dit toestel. Of het elegante design het gaat winnen van de prijs, is nog even afwachten.

Speculaties Galaxy S7

Voortbordurend op de goede verwachtingen van het gebogen Galaxy S6 Edge scherm, is Samsung al bezig met het volgende vlaggenschiptoestel, namelijk de Samsung Galaxy S7. Het Koreaanse ET News meldt dat de fabrikant een aanvraag voor 8 miljoen flexibele schermen per maand heeft geplaatst.

Daarmee focust Samsung zich op een nieuwe tak van sport en heeft het een duidelijke voorsprong op zijn concurrentie. Verdere ontwikkelingen zullen niet lang op zich laten wachten…

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl