Vliegtuigfabrikant Airbus zou met Ryanair in onderhandeling zijn over de aankoop van tientallen nieuwe vliegtuigen. Een woordvoerder van Ryanair’s dochteronderneming Laudamotion heeft dat tegenover het Duitse zakenblad Wirtschaftswoche verklaard.

Ingewijden zouden het blad hebben verteld dat er zelfs sprake zou zijn van de aankoop van honderd vliegtuigen bij Airbus. Ryanair ontkent dat aantal nu echter.

Met de bestelling zou er een kentering komen in de opstelling van de budgetvlieger. De relatie tussen Ryanair-topman Michael O’Leary en Airbus was tot nu toe niet al te best omdat de Ier bij deals met vliegtuigfabrikanten grote kortingen wil bedingen. Concurrent Boeing was daarin toeschietelijker. Ryanair vliegt nu dan ook nog louter met Boeing-toestellen, Laudamotion heeft al wel Airbussen in zijn vloot.

Volgens Wirtschaftswoche is de nood door de problemen met de 737 MAX van Boeing nu zo hoog, dat O’Leary bereid is met Airbus te onderhandelen. Daarbij zou de Ryanair-baas eerder bereid zijn tot een compromis.

De gesprekken gaan naar verluidt over de aankoop van Airbus-toestellen van het type A320 en A321. Begin vorig jaar kondigde O’Leary ook al een grote bestelling bij Airbus aan, maar liet vervolgens weten dat de gesprekken met de Europese vliegtuigbouwer erg langzaam gingen.

De vliegtuigbouwer meldde eerder deze week al dat het de productie van zijn A321-reeks van middelgrote toestellen fors gaat uitbreiden. Er komt een nieuwe assemblagelijn voor de populaire vliegtuigen op de locatie van het bedrijf in Toulouse.

LEES OOK: Airbus breidt productie van A320neo uit, terwijl Boeing klem zit met de 737 MAX

Lees ook op Business Insider