De 84-jarige mediamagnaat Rupert Murdoch stapt voor de vierde keer in het huwelijksbootje. Deze keer is actrice en fotomodel Jerry Hall (59) de gelukkige. Zij is de ex-partner van Rolling Stones-voorman Mick Jagger.

Het paar maakte hun verloving bekend in een advertentie in de sectie familieberichten in het Britse dagblad The Times, waarvan Murdoch’s mediabedrijf News Corporation de eigenaar is.

Murdoch en Hall vormen naar verluidt sinds vorige zomer een koppel. “Ze vonden het fantastisch om de afgelopen maanden samen door te brengen”, aldus een woordvoerder tegenover de BBC. Het stel is volgens hem “verheugd om te gaan trouwen en kijkt enorm uit naar hun toekomst samen”. De verloving vond afgelopen weekend plaats in Los Angeles.

De in Australië geboren Murdoch scheidde in 2013 van zijn derde vrouw, Wendi Deng. Hij heeft in totaal zes kinderen. Murdoch’s vermogen wordt geschat op ruim 10 miljard dollar. Zijn media-imperium omvat naar schatting achthonderd ondernemingen in circa vijftig landen.

Scheiding Mick Jagger

Jerry Hall was eerder de partner van popster Mick Jagger met wie ze vier kinderen heeft. Het paar trouwde in 1990 in Bali, maar dat huwelijk werd later onwettig verklaard door een Brits gerechtshof. Na negen jaar ‘huwelijk’ en een relatie van in totaal 22 jaar was de maat vol voor Hall, toen bleek dat Jagger een kind had verwekt bij een Braziliaans fotomodel.

Hall kreeg bij de scheiding een luxueus huis in het zuiden van Londen toebedeeld van 10 miljoen Britse pond. Ook ontving de Amerikaanse destijds een uitbetaling in contanten van de Rolling Stones-zanger van ongeveer 30 miljoen pond.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl