Rotterdam moet een eigen investeringsfonds oprichten van pakweg 50 miljoen euro dat Rotterdamse start-ups ondersteunt. Dat idee lanceerde de Rotterdamse zakenman en miljardair Cees de Bruin dinsdag.

Hij ziet vooral een rol voor de Rotterdamse familiebedrijven, zo tekende Het Financieele Dagblad op. Ook institutionele beleggers zouden kunnen meedoen.

De Bruin, eigenaar van het bedrijf Indofin, is voorzitter van de raad van toezicht van Rotterdam Partners, een organisatie die buitenlandse bedrijven naar Rotterdam probeert te halen. Ron Voskuilen, directeur van deze organisatie, gaat het project aanjagen en partijen bij elkaar brengen. Hij wil daar ook de Zuidhollandse ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarters bij betrekken.

De Bruin ziet met lede ogen dat regio’s als Amsterdam en Eindhoven ook Europese investeringsgelden aantrekken. “Dat kunnen we niet toelaten”, zei De Bruin.

Rotterdam telt talloze sterke familiebedrijven. Die zijn door hun lange-termijnvisie bij uitstek geschikt om te investeren in start-ups, denkt De Bruin.

Voskuilen wil dat de economie in Rotterdam de komende jaren 1 procent harder groeit dan het Nederlandse gemiddelde.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl