De CEO van Ripple Brad Garlinghouse ziet de toekomst van veel cryptomunten somber in. In een interview met Business Insider laat hij weten niet overtuigd te zijn van een groot deel van de bestaande digitale valuta.

Tijdens de Technology and Internet Conference van zakenbank Goldman Sachs deelde Garlinghouse zijn visie over de toekomst van cryptovaluta. Hij gelooft dat de meeste munten niet goed te gebruiken zijn als betaalmiddel.

“Het is niet duidelijk waar sommige cryptomunten voor zijn gemaakt. Als een munt op de lange termijn zijn waarde wil behouden, moet de toegevoegde waarde wel duidelijk zijn”, aldus de topman van Ripple.

Ripple, ook wel XRP genoemd, is een munt die er specifiek voor is gemaakt om snel en goedkoop internationale transacties tussen banken te verwezenlijken. In tegenstelling tot andere munten werkt het bedrijf achter ripple juist actief samen met de financiële sector. Ripple wil een alternatief zijn voor het internationale betaalsysteem Swift.

Na bitcoin en ethereum is ripple de grootste cryptomunt met een marktwaarde van 40 miljard dollar, volgens CoinMarketCap.com.

Net als de meeste munten heeft ook ripple klappen gehad. Op 4 januari stond de koers op 3,77 dollar. De koers staat woensdag rond 12.00 uur op 1,05 dollar.

Garlinghouse heeft nog niet alle cryptomunten afgeschreven. Bitcoin is volgens hem 1.000 keer langzamer en duurder dan ripple. Alsnog zal bitcoin van waarde zijn later, al zal het niet gebruikt worden voor transacties. "Bitcoin gaat een ander probleem oplossen", aldus de ripple-baas.

LEES OOK: Belasting betalen over bitcoin: dit moet je weten