PERSBERICHT – 1 op de 7 werkenden in Nederland is zzp’er en dat aantal blijft groeien. Voor al deze zelfstandig ondernemers is er nu iets nieuws: Younited.nl, een digitaal platform dat hen helpt bij zowel administratieve zaken als bij het vinden van nieuwe opdrachten en gelijkgestemden.

RGF Staffing the Netherlands, een van ‘s werelds grootste HR-dienstverleners, heeft als doel om voor iedereen passend werk te vinden. Met hun nieuwe merk Younited en bijbehorende online platform bieden zij nu ook een complete oplossing voor zelfstandigen. En dat gaat verder dan alleen het vinden van de volgende opdrachtgever.

Younited is een organisatieplatform speciaal ontworpen voor alle zzp’ers in ons land. Zij vinden er alles wat ze nodig hebben, vanuit één toegankelijk portal. De ondernemers kunnen er terecht voor het zoeken en vinden van opdrachten, en er is een community om met gelijkgestemden in contact te komen. Daarnaast biedt het platform hulp bij zaken als contractbeheer, urenregistratie en facturatie.

Eric de Jong, CEO a.i. bij RGF Staffing the Netherlands: “Volgens het CBS is het aantal zzp’ers alleen maar toegenomen in de afgelopen jaren. In 2020 waren het er 1,1 miljoen. Dat is 13% van alle werkenden in Nederland! Zij zijn niet alleen bezig met het uitvoeren van hun opdracht, ze moeten tegelijkertijd ook altijd weer op zoek naar de volgende. Tussendoor komen daar ook zaken bij als het bijhouden van de administratie. En dat terwijl het vaak éénpitters zijn en daardoor alles zelf moeten doen. Om deze toenemende groep ondernemers zo goed mogelijk te faciliteren, bieden wij met Younited, als eerste en enige partij, hulp op al deze vlakken.“

Marktplaats voor zelfstandig ondernemers

Het platform telt zo’n 10.000 opdrachtgevers die via Younited in contact willen komen met de juiste talenten. Het is daardoor dé plek voor zzp’ers om in contact te komen met prospects en voor het vinden van opdrachten. Opdrachtgevers kunnen zelf ook zoeken naar geschikte kandidaten en ze benaderen voor een project. De kans op een volgende klus wordt daardoor aanzienlijk groter, zélfs als de zzp’er geen tijd heeft gehad voor acquisitie.

Dashboard

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat kleine bedrijven en zzp’ers zaken als administratie te ver vooruit schuiven. Vaak gegeven redenen daarvoor zijn dat zij er geen tijd voor hebben of het ingewikkeld vinden. Via het overzichtelijke dashboard op het nieuwe platform ziet de gebruiker in één oogopslag welke facturen nog uitstaan, wat de to do’s zijn, wat de status is van lopende opdrachten en nog veel meer.

Community

Via de Younited community komen zzp’ers in contact met andere zelfstandig ondernemers die net zo ambitieus zijn en vaak met dezelfde zaken te maken krijgen. Zij kunnen elkaar hier om advies vragen en helpen aan kansen. Door kennis te verenigen en ervaringen uit te wisselen is deze community een waardevol collectief voor deze doelgroep.

In 2021 kunnen zowel ondernemers als opdrachtgever gratis gebruik maken van het nieuwe platform. Daarna zullen er verschillende abonnementsvormen beschikbaar zijn.

Kijk voor meer informatie op: www.younited.nl