• Lees- en cadeauwinkel Relay krijgt op het NS-station van Breda zijn eerste Nederlandse vestiging.
  • Daarna openen op verschillende plekken in Nederland nog zes andere Relay-winkels de deuren.
  • Anders dan concurrenten Bruna en AKO richt het in Frankrijk en België populaire Relay zich nadrukkelijk op cadeaus.

Winkelketen Relay opent volgende maand op het NS-station van Breda zijn eerste vestiging in Nederland, meldt Retailtrends. Daarna volgen nog zes andere lees- en cadeauwinkels op stations. Daarmee gaat Relay de concurrentie aan met AKO en Bruna.

Relay, dat in onder meer Frankrijk en België stevig aan de weg timmert, heeft vooral winkels op trein- en metrostations en op vliegvelden. De keten richt zich anders dan AKO en Bruna naast het verkopen van boeken, kranten en tijdschriften ook op cadeaus.

“Voor als je er op je werk achterkomt dat je nog geen cadeautje hebt als je ’s avonds bij iemand langsgaat”, zegt directeur food en travel essentials Twan Vissers van eigenaar Lagardère Travel Retail daarover tegen RetailTrends. Zo worden er onder meer thee van Kusmi, kaarsen van Gusta en merken als Lego, Iittala, Blond Amsterdam, Moleskine en Nijntje verkocht.

Volgens de Belgische winkelketenbeheerder Ubiway Retail is Relay een winkelconcept met een duidelijke focus op news & convenience en zijn de meeste klanten pendelaars of langeafstandsreizigers. De “vertrouwde en rustgevende verkooppunten” zouden de stress van het reizen moeten verminderen.

Relay heeft momenteel meer dan duizend vestigingen in veertien verschillende landen.

LEES OOK: De coronacrisis duurt te lang voor BoekenVoordeel – de boekwinkelketen met 86 Nederlandse vestigingen vraagt faillissement aan