• Vanaf dinsdag zijn er weer schepen en vliegtuigen uit het Verenigd Koninkrijk welkom in Nederland.
  • Vasthouden aan het verbod daarop heeft volgens het kabinet geen toegevoegde waarde meer, omdat de Britse variant zich al heeft verspreid in Nederland.
  • Reizigers mogen alleen aan boord na een negatieve coronatest en wordt dringend geadviseerd na aankomst tien dagen in quarantaine te gaan

Vliegtuigen en schepen uit het Verenigd Koninkrijk mogen vanaf dinsdag weer landen of aanmeren in Nederland.

Het verbod daarop wordt opgeheven, omdat het volgens het kabinet geen toegevoegde waarde meer heeft, nu de besmettelijkere Britse coronavariant al in Nederland is verspreid.

Reizigers moeten zich wel nog altijd voor vertrek laten testen op het coronavirus. Alleen bij een negatieve uitslag mogen zij aan boord. Bij aankomst geldt een dringend advies om tien dagen in quarantaine te gaan.

Het inreisverbod voor reizigers van buiten de Europese Unie blijft van kracht. Maar enkele uitzonderingen die de afgelopen maanden tijdelijk waren opgeschort, zijn nu weer van toepassing. Dat betekent dat zakenreizigers, studenten, kennismigranten, professionals uit de culturele en creatieve sector en langeafstandsgeliefden weer welkom zijn.

LEES OOK: Liever geld dan een voucher na geannuleerde reis? Dit moet je weten over verschillen tussen coronavouchers

Lees ook op Business Insider