De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor de Spaanse reisaanbieder eDreams.

Het bedrijf biedt op zijn website goedkope vliegtickets aan naar verschillende internationale bestemmingen, waarbij niet alle kosten in de geadverteerde prijs zitten, meldde de toezichthouder dinsdag.

Op vergelijkingssites komen de tickets van deze aanbieder als goedkoopste uit de bus. Maar tijdens het online boekingsproces komen er kosten bij waar de consument niet omheen kan en waarvan de hoogte vooraf niet gemeld wordt.

De totale prijs van het ticket wordt pas aan het einde van het boekingsproces duidelijk. De consument is aanzienlijk duurder uit dan verwacht, en kan het ticket niet boeken tegen de prijs waarmee wordt geadverteerd, aldus de ACM.

Pas op met ticketprijzen eDreams

Het bedrijf overtreedt hiermee de regels voor een duidelijke vermelding van reisprijzen, zegt de toezichthouder. ,,Het beschadigt ook het vertrouwen van consumenten. Bovendien verstoort het bedrijf hiermee het gelijke speelveld in de reisbranche.”

De ACM wijst erop dat de Reclame Code Commissie eerder dit jaar al verschillende reclameadvertenties van eDreams in strijd achtte met de reclamecode reisaanbiedingen. ,,Het bedrijf reageerde niet op deze uitspraak. Ook op diverse verzoeken van ACM heeft het bedrijf niet gereageerd.''

Luchtvaartmaatschappij Ryanair zette eDreams.com in 2008 al eens op de zwarte lijst. Volgens de prijsvechter 'schraapte' het bedrijf tickets van de site van Ryanair om die vervolgens duurder door te verkopen.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl