De afgelopen maand werd een recordaantal occasions verkocht. Ruim 126.000 tweedehands auto’s wisselden van eigenaar.

Veel mensen kiezen door de coronacrisis het liefst voor individueel vervoer. Dat stimuleert de occasionverkopen.

Over de eerste zeven maanden werden er wel 27 minder auto’s verkocht ten opzichte van 2019.

Doordat veel mensen door de wereldwijde pandemie op zoek zijn naar individueel vervoer is er in juli een recordaantal occasions verkocht. Afgelopen maand sneuvelde zo het maandrecord dat pas een maand eerder werd gevestigd, meldt autobrancheorganisatie BOVAG.

In juli werden er in totaal 126.172 tweedehands personenauto’s verocht. Dat is 17,1 procent meer ten opzichte van de maand juli vorig jaar. De toename ten opzichte van de vorige maand bedraagt 4,4 procent.

Uit onderzoek in opdracht van de BOVAG werd in mei al gesteld dat 175.000 personen die met het openbaar vervoer reizen, een auto wilden aanschaffen. “Logischerwijs zijn veel mensen nu op zoek naar vormen van individueel vervoer”, zei BOVAG-voorzitter Han ten Broeke eerder over de toegenomen interesse.

Het komt er simpel gezegd op neer dat we liever alleen reizen dan dan we te midden van een pandemie met een mondkapje op de trein in gaan.

Lees ook op Business Insider

Lees ook: Tweedehands auto kopen? Met deze tips voorkom je een miskoop

Over het hele jaar gezien zijn er tot nu toe wel iets minder tweedehands auto’s verkocht dan op het zelfde tijdstip vorig jaar. Dit jaar zijn op dit moment 754.011 wagens verkocht, exact 27 minder dan in de eerste zeven maanden van het vorige jaar.

Het aantal elektrische tweedehandsauto’s dat in juli werd verkocht (1333) verdrievoudigde bijna ten opzichte van juli 2019. In juni was er sprake van een toename van 160 procent ten opzichte van de zelfde maand in het vorige jaar. Voor elektrische occasions die sinds begin juni zijn aangeschaft geldt een subsidiebedrag van 2000 euro.

Lees ook: