In de patentenstrijd tussen Apple en Samsung was het dinsdag de beurt aan Apple in de rechtbank om de claim van 2,2 miljard dollar tegen Samsung te verdedigen.

Apple wil 40 dollar per toestel waar Samsung de patenten van Apple in verwerkt heeft. Tegenover The Wall Street Journal legt Apple’s schade-expert Christopher Vellturo uit waarom de claim van Apple zo hoog is.

De patenten die gebruikt zijn in de Samsung-telefoons zouden de grote zwakke plek van Samsung oplossen. Het gaat om software die de telefoons makkelijker te gebruiken maken. Volgens Vellturo was het effect hiervan op Apple ‘dramatisch’.

Advocaten van Samsung noemen de claim van Apple zwaar overdreven. De advocaten van Apple kwamen met een interne e-mail van Samsung uit 2010 waarin Samsung’s topman Shin zegt dat het bedrijf een “designcrisis” heeft en voorstelt om “zoiets als de iPhone” te maken.

Niet de eerste patentzaak

In 2012 waren de technologiereuzen ook al verwikkeld in een patentzaak. Samsung kreeg toen een boete van 930 miljoen dollar opgelegd door de rechter.

De e-mail uit 2010 van Shin werd toen ook ingezet als bewijsmateriaal. Een poging om buiten de rechtbank de ruzie op te lossen mislukte vorige maand.

Lees ook op Business Insider

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl