Het wereldkampioenschap darten van de PDC zit erop. De Engelsman Rob Cross versloeg legende Phil Taylor in de finale afgetekend met 7-2.

Raymond van Barneveld haalde deze editie de kwartfinale, waarin hij zijn meerdere moest erkennen in Michael van Gerwen, de nummer één van de wereld.

‘Barney’ heeft er nog steeds de pest in, zei hij maandagavond aan tafel bij de heren van RTL 7 Darts Inside. Maar hij is niet van plan om rustig bij te komen in een zonnig oord na de uitschakeling op het WK. Van Barneveld gaat een cursus Duits doen.

“Ik spreek geen woord Duits, maar ik ben ervan overtuigd dat er een enorme markt in Duitsland aan het opkomen is”, zegt de 50-jarige darter. “Ik schat in dat daar de toekomst ligt. Zeker ook met darts.”

Van Barneveld ziet kansen op ondernemersvlak. In Nederland geeft hij sinds kort dartclinics voor bedrijven en staat hij op beurzen. Dat wil hij ook in Duitsland gaan doen. En wie weet kan hij ooit als analist op de Duitse tv aan de slag, laat hij doorschemeren.

Darten is de laatste jaren in opkomst bij onze oosterburen. Niet voor niets doet de Premier League, de jaarlijkse competitie met tien topspelers, in 2018 voor het eerst Berlijn aan. Van Barneveld doet daar ook dit jaar aan mee.

Komende zaterdag speelt de vijfvoudig wereldkampioen ook in Duitsland. Dan vormt hij in Düsseldorf met H.P. Baxxter, de blonde zanger van de raveband Scooter, een koppel tijdens de Promi-Darts-WM 2018 van tv-zender ProSieben. Daarin zijn acht topdarters gekoppeld aan acht Duitse beroemdheden.

Lees ook op Business Insider

Michael van Gerwen heeft overigens Tim Wiese als maatje, de oud-keeper die nu professioneel worstelaar is.

Bekijk het gesprek met ‘Barney’ in RTL 7 Darts Inside hieronder terug:

 

LEES OOK: Michael van Gerwen verdient veel meer met darten dan ‘Barney’ ooit deed — deze grafiek toont het verschil