Rapper Boef is een echte snelheidsduivel. Zo racete hij in juni 2016 met 165 kilometer per uur door de bebouwde kom van Tilburg en tikte op de snelweg de 300 aan. Hij filmde dit bovendien voor zijn YouTube-kanaal.

Maar dat vindt de officier van justitie toch niet zo’n strakke actie. Voor deze overtreding en twee andere grove snelheidsoverschrijdingen eist de aanklager een voorwaardelijke celstraf en een rijverbod van 2,5 jaar.

“Dit soort snelheden horen thuis op een circuit. Het is een wonder dat er geen ongelukken zijn gebeurd”, aldus de aanklager woensdag in de rechtbank in Breda, waar de 25-jarige rapper zich moet verantwoorden voor zijn rijgedrag.

Ook wil de officier van justitie dat de Hibiba-rapper in totaal 7.000 euro stort in een fonds voor verkeersslachtoffers. De aanklager meent dat Boef, die in het echt Sofiane Boussaadia heet, zich schuldig heeft gemaakt aan levensgevaarlijk rijgedrag.

Boef was woensdag aanwezig in de rechtbank. De in Frankrijk geboren artiest zei dat het Openbaar Ministerie hem oneerlijk behandelt en beriep zich verder op zijn zwijgrecht. Het enige dat hij kwijt wilde is dat hij zich niet eerlijk behandeld voelt, omdat andere bestuurders uit het filmpje die ook te hard rijden niet terecht hoeven staan. Boef verklaarde bovendien dat hij heeft geleerd van fouten.

Zijn advocaat Khalid Kasem meent dat het filmpje niet aantoont dat rapper Boef de snelheidsovertredingen heeft begaan. “In het beeldmateriaal is geknipt. Het is gemanipuleerd”, zei hij. Kasem vroeg om vrijspraak. Volgens hem is Boef bovendien al voldoende gestraft, omdat hij al een cursus moest doen en zijn rijbewijs al een tijd kwijt is geweest. “Hij heeft zijn rijbewijs nodig.”

Boef raakte door eerdere overtredingen al eens tien maanden zijn rijbewijs kwijt, iets dat hij liever geen tweede keer meemaakt. “Als ik toer dan heb ik wel een chauffeur, maar die kan ik niet dag en nacht bij me houden.”

Lees ook op Business Insider

Ook moet zijn Rolls-Royce van naar verluidt 2,5 ton dan een flinke poos in de garage blijven. Boef kocht de luxe wagen in september 2018. Tweedehands, dat wel. De bolide was ooit in het bezit van voetballer Eljero Elia. Maar Boef heeft waarschijnlijk alsnog een flink bedrag neergeteld voor de luxe auto, die nieuw zo’n 430.000 euro kost.