“Buitengewoon gevaarlijk.” Zo omschrijft de kantonrechter in Breda het rijgedrag van rapper Boef. En dat terwijl hij als populaire artiest een voorbeeldfunctie heeft. “We moeten voorkomen dat andere mensen zijn gedrag gaan kopiëren.”

De 25-jarige Habiba-rapper mag de komende 18 maanden geen voertuig besturen. Ook moet Boef, die in het echt Sofiane Boussaadia heet, 6.500 euro betalen aan het fonds voor verkeersslachtoffers.

De aanklager had een voorwaardelijke celstraf, een rijverbod van 2,5 jaar en een storting van 7.000 euro aan het fonds geëist.

Boef racete hij in juni 2016 met 165 kilometer per uur door de bebouwde kom van Tilburg en tikte op de snelweg de 300 aan. Hij filmde dit bovendien voor zijn YouTube-kanaal.

De kantonrechter legt Boef daarvoor een rijverbod van 30 maanden op, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Zijn Rolls-Royce van naar verluidt 2,5 ton moet dus een flinke poos in de garage blijven.

Boef kocht de luxe wagen in september 2018. Tweedehands, dat wel. De bolide was ooit in het bezit van voetballer Eljero Elia. Maar Boef heeft waarschijnlijk alsnog een flink bedrag neergeteld voor de luxe auto, die nieuw zo’n 430.000 euro kost.

 

Lees ook op Business Insider

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Living my life to the fullest✨

Ein Beitrag geteilt von Droomde ff Dat Ik Droomde ff (@boef) am

De zaak werd op 16 januari behandeld in Breda. Boef was daarbij aanwezig in de rechtbank. De in Frankrijk geboren artiest zei dat het Openbaar Ministerie hem oneerlijk behandelt en beriep zich verder op zijn zwijgrecht.

Het enige dat hij kwijt wilde is dat hij zich niet eerlijk behandeld voelt, omdat andere bestuurders uit het filmpje die ook te hard rijden niet terecht hoeven staan. Boef verklaarde bovendien dat hij heeft geleerd van fouten.

De kantonrechter was niet overtuigd door de argumenten van de rapper en zijn advocaat. Boef heeft met zijn rijgedrag levensgevaarlijke situaties geçreëerd. “Argeloze bestuurders van andere voertuigen hadden nooit adequaat op hem kunnen reageren en hij niet op hen. Hij gebruikte de weg als racebaan. Dat dit gelukkig niet tot slachtoffers leidde, is niet zijn verdienste.”

Wel hield de rechter rekening met de leeftijd van Boef. De rapper was destijds 22 jaar. “Hij was in 2016 nog erg jong en heeft zich de afgelopen jaren in positieve zin ontwikkeld. Dat pleit voor hem.” Om die reden legde hij een deel van het rijverbod voorwaardelijk op.

Lees meer: