• Randstad heeft in het derde kwartaal verder herstel laten zien, nadat de uitzendreus eerder een flinke klap kreeg door de coronacrisis.
  • Van alle uitzendkrachten van Randstad die door de coronacrisis werkloos raakten, is ruim 90 procent weer aan het werk.
  • De uitzender, die erg gevoelig is voor de stand van de economie, wijst wel op aanhoudende onzekerheid en de recente hernieuwde lockdownmaatregelen in veel landen.

Randstad heeft in het derde kwartaal van dit jaar verder herstel laten zien, nadat de uitzendreus eerder een flinke klap kreeg van de coronacrisis.

Het concern, dat erg gevoelig is voor de stand van de economie, zette in de maanden juli, augustus en september wel beduidend lagere resultaten in de boeken dan een jaar geleden.

De cijfers waren over het algemeen beter dan analisten in doorsnee hadden verwacht. “De omstandigheden herstelden zich geleidelijk tijdens het derde kwartaal in de meeste van onze regio’s”, meldt topman Jacques van den Broek.

Van alle uitzendkrachten van Randstad die door de coronacrisis werkloos raakten, is ruim 90 procent weer aan het werk, aldus de topman.

Het aandeel Randstad was woensdagochtend de koploper bij de hoofdfondsen van de AEX-index en steeg ruim 7 procent.

Randstad bezorgd over nieuwe lockdowns

Volgens Van den Broek hield het positieve momentum aan in de eerste weken van oktober. Randstad verwacht dat het herstel doorzet in het vierde kwartaal. Maar het bedrijf wijst ook op de aanhoudende onzekerheid en de recente hernieuwde lockdownmaatregelen in veel landen.

De omzet van Randstad kwam in het derde kwartaal uit op bijna 5,2 miljard euro, tegen ruim 6 miljard euro in dezelfde periode vorig jaar.

Financiële analisten rekenden op een omzet rond de 5 miljard euro. Daarbij kwam de winstmarge van Randstad iets hoger dan analisten hadden voorspeeld.

Wel lag de onderliggende operationele winstmarge van 3,9 procent in het derde kwartaal fors lager dan in dezelfde periode een jaar eerder, toen Randstad een marge van 5 procent haalde.

Onder de streep bleef er in het derde kwartaal een nettowinst van 104 miljoen euro over. Dat is ongeveer een kwart minder dan een jaar terug.

LEES OOK: Randstad boekt 26% minder omzet in horrorkwartaal voor de uitzendbranche – toch valt de schade mee