Rabobank heeft op zijn kantoor in Londen twee valutahandelaren geschorst, naar aanleiding van een intern onderzoek naar hun handelen.

Dat heeft een woordvoerder dinsdag gezegd.

De reden waarom ze op non-actief zijn gezet wilde hij niet kwijt. De zegsman gaf wel aan dat de handel in vreemde valuta in Londen een klein bedrijfsonderdeel van Rabobank is. Er werken slechts 11 mensen op de afdeling.

Vorige week meldde zakenkrant Financial Times dat een groep van zes banken, waaronder Barclays, Citigroup en HSBC, onderhandelingen voert met de Britse financiële toezichthouder FCA over een schikking rond het vermeende manipuleren van de valutamarkt. Rabobank zat daar niet bij. Bij verschillende banken zouden handelaren ontslagen of geschorst zijn vanwege vermeende betrokkenheid bij de fraude met wisselkoersen.

Rabobank moest vorig jaar publiekelijk boete doen voor zijn rol in het internationale schandaal rond de manipulatie van het Libor-rentetarief. De bank betaalt 774 miljoen euro om die kwestie te schikken met verscheidene toezichthouders in binnen- en buitenland.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl