Een nieuwe baan betekent vaak opslag of promotie. Dat mag gevierd worden. En natuurlijk hoort daar ook een upgrade van je auto bij. Overstappen naar een premium merk is dan zeker een optie. Die vaak ook nog eens goedkoper is dan je denkt.

Ondanks de opmars van SUV’s worden compacte middenklassers nog steeds het meest verkocht en dan met name de praktische hatchbacks met vijf deuren. Het zogenaamde C-segment. Bijna elk merk heeft wel zo’n C-segmenter in het gamma en ook de premium merken zijn de laatste twee decennia steeds actiever geworden in deze klasse.

Zo kwam BMW in 2004 op de markt met de 1 Serie, waarmee het Beierse merk zich vooral richtte op de young professionals tussen de 28 en 45 jaar die snel carrière maken. Die 1 Serie was vanaf het begin een groot succes, omdat het BMW merk-DNA nu ook in een compactere, handzamere en beter bereikbare auto kon aanbieden.

Ook de nieuwe BMW 1 Serie onderscheidt zich met zijn design en interieur met premium kwaliteit. Nieuw voor dit model is de voorwielaandrijving. Tel daar de efficiente motoren en innovatieve ondersteltechnologie bij op en je hebt een rijervaring met ongekende dynamiek en wendbaarheid.

Premium bereikbaarder dan ooit

Dat je een promotie in je werk maakt, wil niet zeggen dat je véél duurder hoeft te gaan rijden. Aanvankelijk waren premium merken soms wel een procent of 25 duurder, maar vandaag de dag ligt het eerder tussen de 10 tot 15 procent. Dat prijsverschil zie je vooral als je de auto koopt, maar een auto kopen is vandaag de dag helemaal niet nodig. Je wil immers vooral het genot hebben van mobiliteit en kwaliteit, zonder de zorgen. En daarom is private lease de laatste jaren enorm populair geworden.

Het voordeel van leasen ten opzichte van kopen is evident: je hoeft je over veel zaken geen zorgen meer te maken. Voor een vast maandbedrag heb je de beschikking over een auto die voelt alsof hij van jou is, terwijl je helemaal ‘ontzorgd’ wordt. Verzekering, wegenbelasting, onderhoud en reparaties zitten allemaal in het vaste maandbedrag. Je hoeft alleen nog te tanken.

BMW

BMW 1 Serie vanaf € 419 per maand met BMW Private Lease

Dat zorgeloze rijden met private lease is natuurlijk ook mogelijk bij BMW. Bij een leaseperiode van 48 maanden en 10.000 kilometer per jaar rijdt je al een BMW 116i voor 419 euro per maand.  In dat bedrag zijn de volgende kosten inbegrepen: rente, all-risk verzekering, onderhoud, reparatie, vervangend vervoer na 24 uur, houderschapsbelasting én afschrijving. Ook bandenvervanging en pechhulp wordt voor je betaald. Een ander groot voordeel: 0% bijtelling.

Lees ook op Business Insider

Kortom: het wordt hoog tijd om jezelf eens in het zonnetje te zetten na je promotie. En hoe kan dat beter dan met premium private lease?

Met deze handige calculator bereken je zelf binnen enkele seconden het specifieke maandbedrag voor je favoriete BMW. Het merk maakt rijplezier bereikbaarder dan ooit. Zelf de 1 Serie ervaren? De dealer in jouw regio helpt je graag verder. Meer weten over de BMW 1 Serie? Kijk op BMW.nl

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met BMW.