De Belastingdienst kampt maandagavond met een storing, uitgerekend op de laatste dag dat mensen aangifte kunnen doen voor 2013.

Dat blijkt uit gegevens van Allestoringen.nl. Honderden mensen melden op sociale media dat het ze niet lukt om hun aangifte te versturen, noch via de website, noch via de app. Ook blijkt het ondertekenen of inloggen met de DigiD soms niet mogelijk.

Volgens klachten van gebruikers is het sinds 19.40 uur vanavond niet mogelijk is om aangifte te doen. Daarnaast klagen veel personen over problemen met DigiD, het overheidssysteem voor de digitale handtekening.

Coulance na storing

Een woordvoerder van het ministerie van Financiën laat in een reactie aan persbureau ANP weten dat door de drukte de site van de Belastingdienst niet naar behoren werkt. Mensen die daardoor hun aangifte niet voor de deadline van 1 april kunnen doen, mogen rekenen op coulance.

De deadline is vanwege de storing twee dagen opgerekt; de aangiften die dinsdag of woensdag binnenkomen, worden behandeld alsof ze op tijd waren.

Maandagavond was het laatste moment waarop mensen aangifte voor 2013 konden doen. Klaarblijkelijk hebben veel mensen dit vervelende klusje uitgesteld tot op het laatste moment, want de Belastingdienst meldt op Twitter dat er vanwege grote drukte problemen zijn. Nog niet duidelijk is wanneer de site weer goed zal draaien; de dienst vraagt mensen het later nog eens te proberen.

 

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl