Prikbordsite Pinterest voert gesprekken over een financiering van 500 miljoen dollar. Daarmee zou het bedrijf een waardering krijgen van circa 11 miljard dollar.

Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal donderdag op basis van ingewijden.

De financieringsronde van de sociale netwerksite sluit waarschijnlijk ergens in de komende weken. De laatste keer dat het bedrijf geld ophaalde in een financieringsronde, in mei 2014, kreeg het bedrijf een prijskaartje opgehangen van 5 miljard dollar.

Pinterest is in korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste sociale netwerken. Op de site, die in 2009 is opgericht door ex-Googlewerknemer Ben Silbermann, kunnen mensen digitale plakboeken maken van dingen die ze leuk vinden.

Miljoenen gebruikers wereldwijd

In Nederland kent Pinterest zo’n 1,6 miljoen gebruikers, terwijl in de VS meer dan 70 miljoen mensen de site maandelijks bezoeken.

Uitdaging voor Pinterest is hoe het geld gaat verdienen aan de miljoenen gebruikers. De socialenetwerksite, die nog nauwelijks inkomsten heeft, wil dat doen door gesponsorde berichten te plaatsen bij zoekresultaten en op categoriepagina’s.

Billion-Dollar Startup Club

Als Pinterest erin slaagt een half miljard op te halen, dan stijgt het bedrijf op de lijst van startups die meer dan 1 miljard dollar waard zijn. In die Billion-Dollar Startup Club van The Wall Street Journal zitten inmiddels 73 bedrijven, waaronder het Nederlandse Mobileye dat technologieën voor de auto-industrie ontwikkelt.

Pinterest staat nu op plek 12, maar zou met een waardering van 11 miljard dollar de gedeelde vijfde plek innemen.

Bedrijven op deze lijst worden vaak genoemd als kandidaat voor een eventuele beursgang. Voor Pinterest is dat scenario nu weer iets verder weg, aangezien ze genoeg investeerders achter zich hebben die klaarblijkelijk bereid zijn de portemonnee te trekken.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl