De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is positief getest op het coronavirus.

Bolsonaro geeft tegenover de zender CNN Brasil aan het protocol voor isolatie te volgen.

Brazilië is één van de zwaarst getroffen landen in de wereld, met meer dan 1,6 miljoen vastgestelde besmettingen met het coronavirus.

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is positief getest op het coronavirus, melden diverse Braziliaanse media dinsdag.

In een interview met nieuwszender CNN Brasil bevestigde Bolsonaro dat hij positief is getest op het coronavirus. “Ik ga het protocol voor isolatie volgen.” Bolsonaro bleef zijn beleid voor de aanpak van het coronavirus verdedigen.

Maandag was in een video op YouTube te zien dat Bolsonaro een mondkapje droeg en probeerde afstand te houden van zijn aanhangers, die hem voor het presidentieel paleis opwachtten. Hij vertelde hen dat hij op advies van de dokter afstand hield omdat hij symptomen vertoonde. Bolsonaro zei dat zijn longen na onderzoek “schoon” bleken te zijn.

De 65-jarige president bepleit de heropening van de economie van zijn land en beschreef het coronavirus eerder als “slechts een klein griepje.”

Lees ook op Business Insider

Brazilië zwaar getroffen door corona

Brazilië is een van de zwaarst getroffen landen. Het land telt volgens de site Worldometers ruim 1,6 miljoen vastgestelde besmettingen met het coronavirus. Er zijn meer dan 65.000 doden gevallen als gevolg van de longziekte Covid-19.

Sinds begin juli is het aantal nieuwe gerapporteerde besmettingen op dagbasis gedaald tot iets meer dan 20.000 afgelopen maandag.

Een Braziliaanse rechter oordeelde afgelopen maand dat Bolsonaro verplicht was om tijdens openbare gelegenheden een mondkapje te dragen.

De president had verschillende politieke bijeenkomsten in de hoofdstad Brasilia bijgewoond zonder enige vorm van gezichtsbescherming. De federale rechter zei op 23 juni Bolsonaro een boete van 2.000 real (341 euro) per dag op te leggen, zolang hij de districtsverordeningen die bedoeld zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zou overtreden.

LEES OOK: De Braziliaanse real kan door coronaperikelen nog een klap krijgen – maar voor de lange termijn lonkt herstel