WhatsApp is nog altijd de populairste app onder Nederlandse smartphonegebruikers, maar de berichtendienst verliest aan populariteit onder jongeren.

Dat maakte vakblad Telecompaper zondag bekend op basis van zijn kwartaalrapport ‘Dutch Apps Market’.

Whatsapp werd in maart door 88 procent van de Nederlanders met een smartphone gebruikt, tegen 82 procent in april 2014.

Bij jongeren daalde de zogeheten marktpenetratie met 7 procentpunt tot 88 procent. Uit het onderzoek blijkt dat zij vooral overstappen op Snapchat.

In tegenstelling tot de tanende populariteit van WhatsApp onder jongeren, neemt hun interesse in muziekapps juist toe. Volgens Telecompaper heeft 40 procent van de smartphonegebruikers er een geïnstalleerd.

Het aantal tieners dat minimaal één muziekapp zoals Spotify, iTunes of Deezer gebruikt, steeg in het afgelopen jaar van 59 naar 67 procent.

800 miljoen gebruikers Whatsapp wereldwijd

Wereldwijd zijn er meer dan 800 miljoen mensen die actief gebruik maken van berichtendienst WhatsApp op hun mobiele telefoon, meldde medeoprichter Jan Koum van WhatsApp op 18 april op zijn Facebookpagina.

Met het huidige tempo weet WhatsApp iedere vier maanden circa 100 miljoen gebruikers aan zich te binden. In Nederland maken ruim 9,5 miljoen mensen minimaal een keer per maand gebruik van de berichtendienst op hun telefoon.

Sinds vorig jaar is Facebook eigenaar van WhatsApp. De netwerksite betaalde circa 22 miljard dollar (20,4 miljard euro) voor de berichtendienst.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl