Reisapp Polarsteps heeft een investering van een 3 miljoen euro binnengesleept. Dat maakte het in Amsterdam gevestigde bedrijf woensdag bekend.

Via de app van Polarsteps kun je op vakantie automatisch je reis vastleggen zodat deze makkelijk te delen is met vrienden en familie thuis. Onderweg is geen gps of internet nodig.

Via de telefoonmasten en wifi-punten onderweg laat je een ‘spoor van broodkruimeltjes’ achter. Eenmaal verbonden met het internet kun je deze synchroniseren en foto’s toevoegen.

Polarsteps, dat is opgericht in 2015, heeft inmiddels 1 miljoen gebruikers. Met de nieuwe investering, die werd geleid door INKEF Capital, wil de startup meer mensen aannemen. Op dit moment werken er tien mensen op het kantoor in Amsterdam.

Ook wil Polarsteps het product verder ontwikkelen. “Komend jaar zullen we een volledig nieuwe functionaliteit uitrollen waarmee je op een unieke manier je reis kunt plannen”, zegt CEO Koen Droste. “Hiermee wordt Polarsteps dé plek voor het plannen, tracken en bewaren van al je trips.”

Lees meer over Polarsteps: Bij deze Nederlandse startup moet het personeel verplicht op vakantie om de app te testen

Lees ook op Business Insider