• Een sterke leider aan de top van een bedrijf is niet voldoende om succes te boeken: dat is uiteindelijk een teamprestatie van vele goede mensen.
  • In de derde aflevering van de podcast The Next Move gaan Michiel Witteveen van Blokker-eigenaar Mirage Retail Group en Jouri Schoemaker van Pieter Pot in gesprek over strategie en leiderschap.
  • De podcast van Business Insider Nederland wordt gepresenteerd door strategisch adviseur en auteur Diederik Heinink.

Voor veel bedrijven is de CEO de blikvanger naar de buitenwereld, maar het succes van een onderneming rust vrijwel nooit op één persoon. Of je nu een groot bedrijf met duizenden werknemers of een prille startup bent: een team van sterke mensen op sleutelposities is cruciaal.

In de derde aflevering van de podcast The Next Move gaan CEO’s Michiel Witteveen van Blokker-eigenaar Mirage Retail Group en Jouri Schoemaker van de verpakkingsloze websuper Pieter Pot in gesprek over strategie en modern leiderschap.

Eén van de thema’s die ze bespreken is het belang van een goed team. “Mensen maken het succes”, zegt Schoemaker.

Maar het vinden van de juiste personen voor belangrijke posities in een bedrijf is soms lastig. “Mensen stonden niet in de rij om bij mij te komen werken”, zegt Witteveen over de beginperiode, net nadat hij in de lente van 2019 met zijn Mirage Retail Group Blokkker had overgenomen. “We kwamen van min 344 miljoen euro, niemand geloofde er eigenlijk meer in.”

Witteveen heeft daarom persoonlijk veel tijd gestoken in het samenstellen van een sterk managementteam. De doorgewinterde ondernemer ging hierbij in sommige gevallen zelfs bij mensen thuis op bezoek om ook de partner van de overstap te overtuigen, vertelt hij in The Next Move. Met een sterk nieuw team werd zo de basis gelegd voor het herstel.

Hoewel Pieter Pot een zeer jonge startup is, spreekt de boodschap van de verpakkingsloze websuper veel mensen aan. "Wij hebben de luxe dat er heel veel mensen zijn die bij ons willen werken", zegt Schoemaker. Zo haalde hij onder andere de voormalige financieel directeur van de duurzame energieleverancier Vandebron binnen.

De podcast van Business Insider Nederland wordt gepresenteerd door Diederik Heinink, strategisch adviseur en auteur van het boek The Era of the Who, over leiderschap in een snel veranderende wereld, waarin veeleisende en kritische consumenten steeds hogere eisen stellen aan bedrijven en merken.

Beluister hieronder de derde aflevering van de podcast The Next Move met Michiel Witteveen (Mirage Retail Group) en Jouri Schoemaker (Pieter Pot):

Volg de podcast The Next Move en abonneer je via Spotify, Google of Apple.

LUISTER OOK: Podcast The Next Move: ‘Het is makkelijker om de winkel te verbouwen als-ie dicht is’ – CEO’s Elske Doets en Mattijs ten Brink over de reissector