Online supermarkt Picnic kent een explosieve groei als gevolg van de coronacrisis.

Het bedrijf heeft met vakbond De Unie een tweejarig cao-akkoord gesloten met vakbond De Unie.

Medewerkers van Picnic gaan in totaal 6 procent meer verdienen.

Medewerkers van Picnic hebben zicht op hun eerste cao. De onlinesupermarkt heeft hierover een akkoord bereikt met vakbond De Unie. De circa 4000 medewerkers van de onlinesupermarkt gaan volgens die afspraken in twee jaar tijd 6 procent meer verdienen.

Met de grootste Nederlandse vakbond, FNV, verkeert Picnic al een tijd op voet van oorlog. Die vakbond vindt dat het krap vijf jaar oude bedrijf zijn personeel volgens de supermarkt-cao moet betalen. Een poging Picnic hier met een rechtszaak toe te dwingen haalde niets uit.

Onlinesuper Picnic, dat zich in de aankondiging van de cao liever e-commercebedrijf noemt, heeft naar eigen zeggen alle vakbonden uitgenodigd voor gesprekken over een arbeidsovereenkomst.

De Unie, een relatief kleine vakbond, ging daar op in. Het resultaat is volgens Picnic de eerste cao voor een webwinkel. Werknemers van Picnic mogen de komende dagen stemmen over het akkoord.

Lees ook op Business Insider

Naast een loonsverhoging is ook afgesproken dat medewerkers een extra vakantiedag en een jaarlijks opleidingsbudget van 200 euro krijgen. Daarnaast moeten medewerkers sneller in aanmerking komen voor een vast contract.

Picnic groeit hard door coronacrisis

Door de coronacrisis en maatregelen waardoor de meeste Nederlanders noodgedwongen thuis zitten heeft online boodschappen doen plots een hoge vlucht genomen. Ook Picnic merkt dat.

Medeoprichter van Picnic Michiel Muller zei in maart dat de vraagt veel sterker is toegenomen dan de beschikbare capaciteit aan busjes om te leveren. De wachttijden voor bezorging zijn daardoor fors opgelopen.

Picnic opent vanwege de extra vraag naar bestelde en bezorgde boodschappen versneld een zesde distributiecentrum in Apeldoorn, zo maakte het bedrijf begin april bekend. Daarnaast heeft het bedrijf de capaciteit voor het verwerken van orders en de bezorging uitgebreid.

Door in mei al een nieuw distributiecentrum te openen en meer mensen aan te nemen, hoopt Picnic te kunnen voldoen aan de geëxplodeerde vraag naar bestelde en aan huis bezorgde boodschappen. Ook gaat Picnic meer bezorgen in de ochtend en wil het bedrijf haar bezorgwagentjes efficiënter vullen.

De opening van het nieuwe distributiecentrum in Apeldoorn stond aanvankelijk gepland voor het einde van dit jaar. Er komen ongeveer 450 mensen te werken.

Lees meer over supermarkten in de coronacrisis: