Peter Thiel – techinvesteerder, mede-oprichter van PayPal en een van de eerste geldschieters van Facebook – is helemaal bevangen door het bitcoinvirus.

Zijn investeringsmaatschappij Founders Fund investeerde tussen de 15 en 20 miljoen dollar in de populaire cryptomunt, schrijft The Wall Street Journal. Die gok leverde Thiel tot nog toe miljoenen dollars extra op nu de koers van de bitcoin in 2017 naar ongekende hoogte steeg, aldus verschillende experts tegenover de krant.

Na het bericht in de zakenkrant steeg de bitcoin meteen meer dan 10 procent. Inmiddels is een bitcoin ruim 15.200 dollar waard. Begin 2017 was dat nog zo’n 1.000 dollar.

Keiharde dollars

De in Duitsland geboren Thiel heeft volgens Forbes een geschat vermogen van 2,5 miljard dollar.

Wanneer Thiel zijn miljoeneninvestering in bitcoin deed, is niet duidelijk. Zijn Founders Fund, opgericht in 2005, wil geen commentaar geven op het artikel in The Wall Street Journal. De bitcoininvesteringen van het bedrijf zijn verspreid over verschillende fondsen, waaronder een die medio vorig jaar werd opgericht.

Ook is niet helder of Founders Fund een van de investeringen al omgezet heeft in keiharde dollars.

Ondanks de almaar groeiende populariteit en hype rond de cryptomunt, zijn er nog maar weinig traditionele instanties die hebben geïnvesteerd in de bitcoin. De forse koersschommelingen zijn daar debet aan. De koers van de cryptomunt kan in een tijdsbestek van slechts enkele uren met tientallen procenten op en neer gaan.

Lees ook op Business Insider

LEES OOK: Bitcoin kopen? Zo doe je dat op een veilige manier