Terwijl president Trump zegt dat zijn penthouse in de Trump Tower in New York ruim 3000 vierkante meter groot is, bedraagt het werkelijke oppervlak ‘slechts’ 1018 vierkante meter. Dat blijkt uit documenten van de gemeente die Forbes heeft ingezien.

Trump kreeg voor het eerst beschikking over het zich over de verdiepingen 66,67 en 68 uitstrekkende appartement toen de Trump Tower in 1983 open ging.

In 1993 breidde Trump zijn penthouse uit naar twee naastgelegen appartementen en creëerde zo een woning met een oppervlakte van 1018 vierkante meter.

Daar stopt het papieren spoor bij de gemeente. Of Trump daarna nog ruimte heeft toegevoegd of afgehaald van zijn appartement heeft hij de gemeente nooit verteld.

Naast Trump is zakenman Joel R. Anderson uit Alabama de enige die woont op de betreffende verdiepingen. De rest van de verdiepingen bestaat uit gemeenschappelijke ruimtes als gangen, liftschachten en onderhoudsruimte.

Maar zelfs met dat in het achterhoofd is het lastig te verklaren waar Trump zijn 3066 vierkante meter vandaan haalt. Trump beweert ook dat zijn appartement 200 miljoen dollar waard zou zijn als hij het ooit verkoopt, maar Forbes schat de huidige waarde op basis van het woonoppervlak op 64 miljoen dollar.

Lees ook op Business Insider