• Online betalingsbedrijf PayPal is in gesprek met het socialemediaplatform Pinterest over een mogelijke overname, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
  • PayPal zou 70 dollar per aandeel willen bieden voor Pinterest, wat het sociale media platform waardeert op 45 miljard dollar.
  • PayPal is de laatste jaren erg actief op de overnamemarkt, het nam in 2018 het Zweedse iZettle over en een jaar later lijfde het prijsvergelijker Honey Science Corp in.

Online betalingsbedrijf PayPal lijkt z’n activiteiten te willen gaan uitbreiden met een overname van het social media platform Pinterest, dat vooral bekendstaat als digitaal prikbord voor afbeeldingen en video’s.

Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat de bedrijven gesprekken voeren over een mogelijke overname. PayPal zou 70 dollar per aandeel bieden voor Pinterest, waarmee het sociale media platform 45 miljard dollar (38,6 miljard euro) waard zou zijn.

Het aandeel Pinterest is woensdag in New York fors gestegen, waardoor de handel tijdelijk werd stilgelegd. Ze stegen tot 19 procent en bereikten een hoogtepunt van 66 dollar per stuk. Het aandeel PayPal daalde juist met 3,3 procent, waardoor het bedrijf een waarde heeft van ongeveer 309 miljard dollar.

PayPal, dat sinds het begin van de pandemie profiteerde van de verschuiving naar online shoppen, is de afgelopen jaren actief op de overnamemarkt. Het kocht in 2018 het Zweedse iZettle, onder andere bekend van pinapparaten die met de smartphone kunnen worden bediend. Een jaar later lijfde PayPal prijsvergelijker Honey Science Corp in voor 4 miljard dollar.

De interesse van PayPal komt op een goed moment voor Pinterest, dat zich in een gecompliceerde situatie bevindt. Het sociale mediabedrijf kondigde deze maand aan dat mede-oprichter Evan Sharp, die de leiding had over de ontwerp- en productteams, zijn functie neerlegt.

Daarnaast heeft het bedrijf net een rechtszaak geschikt met een aantal voormalige werknemers, die Pinterest beschuldigden van het discrimineren en uitsluiten van vrouwelijke werknemers.

Het is nog niet duidelijk welke plannen PayPal met Pinterest heeft. De onderhandelingen lopen nog en kunnen ook stuklopen, benadrukken ingewijden. Woordvoerders van het betaalbedrijf en Pinterest hebben tegenover Bloomberg niet gereageerd op de overnamegeruchten.

Lees ook: Wie is Peter Thiel, de omstreden PayPal-miljardair en Trump-stemmer die Silicon Valley achter zich wil laten?