Pastaketen Vapiano is in Nederland nipt ontkomen aan de ondergang

Het bedrijf maakt een doorstart en opent weer vestigingen, als de horeca op 1 juni in aangepaste vorm weer op en mag.

Het is nog onduidelijk of alle 11 vestigingen van Vapiano in Nederland blijven bestaan.

 De Nederlandse restaurants van pizza- en pastaketen Vapiano, die minder dan een maand geleden failliet gingen, verdwijnen niet uit ons land.

Het lukte om voor de keten, die elf vestigingen in Nederland heeft, een doorstart te maken. Dat meldde de curator van de Nederlandse tak van het Duitse concern. Het is nog onduidelijk of alle vestigingen of alleen een deel daarvan blijft bestaan.

Begin mei verleende de rechtbank in Zutphen uitstel van betaling aan Vapiano Nederland. Dit was het directe gevolg van de faillissementsaanvraag van het Duitse moederbedrijf begin april en de gedwongen sluitingen vanwege Covid-19.

“Wij zijn ontzettend blij voor onze medewerkers en onze gasten dat Vapiano Nederland op een positieve manier door kan gaan. Wij danken alle betrokkenen voor hun inzet en vertrouwen”, aldus de woordvoerder van de keten.

De restaurants openen hun deuren binnenkort als de horeca op 1 juni mag opengaan. Volgens de woordvoerder gaat Vapiano nu zijn best doen om restaurants aan te passen aan de voorzorgsnormen die genomen moeten worden vanwege het coronavirus.

Horeca bereidt zich voor op heropening per 1 juni

De Nederlandse horeca is extreem zwaar getroffen door de lockdownmaatregelen die sinds medio maart van kracht zijn. Inmiddels worden er voorbereidingen getroffen voor een herstart, als de beperkingen per 1 juni worden versoepeld.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft samen met vakbond VNO-NCW, MKB Nederland, het ministerie van Economische Zaken en consultant McKinsey een protocol opgesteld en gedeeld met haar leden.

Daarin staan maatregelen die in de lijn der verwachting liggen, zoals 1,5 meter afstand tussen de tafels. Maar ook regels die misschien iets minder voor de hand liggen, zoals een controlegesprek.

Medewerkers zullen klanten vragen of ze de afgelopen 24 uur last had van hoesten, neusverkoudheid, benauwdheidsklachten en koorts vanaf 38 graden. Ook vragen ze of een eventuele huisgenoot die klachten heeft gehad.

LEES OOK: Naar de kroeg of restaurant na 1 juli: maximaal 4 personen, reserveren, ontsmetten en een controlegesprek