Hoewel de Amerikaanse Democraten vrijwel zeker weer een meerderheid hebben veroverd in het Huis van Afgevaardigden bij de tussentijdse verkiezingen, zegt Nancy Pelosi dat ze niet wil meewerken aan het afzetten van president Donald Trump.

Pelosi wordt naar alle waarschijnlijkheid voorzitter van het Huis van Afgevaardigden en daarmee de belangrijkste tegenspeler van Trump in het Amerikaanse Congres.

“Sommige Democraten willen onderzoeken naar Trump laten uitvoeren en hem zelfs afzetten”, zei een presentatrice van het televisienetwerk PBS bij een interview met Pelosi.

Pelosi snapt dat Democraten dat zeggen, maar denkt niet dat het een goed idee is. “We zullen natuurlijk toezicht houden op de uitvoerende macht, maar verder hangt het af van de uitkomst van het onderzoek van Robert Mueller. We hebben al genoeg verdeeldheid meegemaakt.”

“Ik krijg binnen mijn partij een hoop kritiek omdat ik de president niet wil afzetten, maar ik wil het simpelweg niet. Ik zou het pas willen in samenwerking met de Republikeinen, en alleen als het bewijs echt overtuigend is.”

Pelosi wil zich daarom meer richten op de wensen van de kiezers. “Zij maken zich over veel dingen zorgen, en ze willen dat wij voor hen aan de bak gaan om hun leven beter te maken”, zegt ze. “Ze willen rust, en dat gaan we ze geven.”

Er zijn maar weinig Democraten die er openlijk voor uitkomen dat ze Trump willen afzetten. Velen houden zich liever bezig met serieuzere kwesties en zijn bang dat het de verdeeldheid alleen maar groter wordt, als Trump wordt afgezet.

Lees ook op Business Insider