Er is weer eens een spaaractie van Albert Heijn uit de hand gelopen. Na de kristalglazen die niet van kristal waren, de bestekset met wel erg scherpe messen en het tekort aan plastic vershoudbakjes is er nu ophef over de pannen.

Albert Heijn heeft verschillende klachten ontvangen over het luxe kookgerei dat je via een spaaractie bij de supermarkt kunt kopen.

Een klant klaagde op Facebook over dat haar vier vogeltjes dood in hun kooi lagen, nadat de vrouw zuurkool had gebakken in een pan van Albert Heijn. Ze denkt dat dat komt door de anti-aanbaklaag gemaakt van Teflon.

Het bericht werd een paar duizend keer gedeeld op Facebook. Andere mensen klagen over prikkende ogen tijdens het bakken. Albert Heijn reageert in een radio-uitzending van NPO Radio 1, waarin de supermarktketen toegeeft dat er twee klachten zijn binnengekomen van klanten waarbij de vogels zijn overleden.

“We gaan met de leverancier grondig uitzoeken wat er aan de hand is”, zegt de woordvoerder in het gesprek. Albert Heijn vermeldt op de website dat de Teflon-laag niet giftig is. “Dat klopt. Teflon is niet giftig, alleen in zeer extreme, uitzonderlijke situaties waarbij de pan lang op het fornuis staat zonder dat er iets in zit”, verklaarde de woordvoerder tegenover NPO Radio 1.

Lees ook op Business Insider

Albert Heijn heeft dinsdagavond contact gehad met de klanten die inmiddels zonder parkietjes zitten. Mensen die klachten hebben kunnen volgens de supermarkt het beste contact opnemen met de klantenservice. “We gaan als de wiedeweerga samen met onze leverancier naar een mogelijke oorzaak”, stelt de woordvoerder.

Volgens de woordvoerster worden alle producten grondig getest en kan Albert Heijn zeggen dat alle items veilig zijn, toch willen ze serieus met de klachten omgaan.


Vond je dit artikel leuk? Like ons dan op Facebook net als duizenden anderen!