• Techbedrijf OpenAI boekt flinke successen met zijn op artificial intelligence (AI) draaiende vraagbaak ChatGPT en beeldgenerator DALL-E.
  • Maar er is wel een probleem: beide diensten vereisen veel rekenkracht van computers en zijn daarom erg duur om draaiende te houden.
  • Om de kosten van het creëren van afbeeldingen iets te drukken, werkt OpenAI aan een nieuwe genereermethode, schrijft techplatform AG Connect.
  • Lees ook: Elon Musk heeft een nieuw bedrijf voor kunstmatige intelligentie opgericht

Het gaat OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, voor de wind: zijn door artificial intelligence (AI) aangestuurde chatbot werd eind november gelanceerd en telt nu al naar schatting zo’n 100 miljoen maandelijkse gebruikers.

Ook de beeldgenerator DALL-E is erg populair. Maar er is wel een probleem: beide diensten vereisen veel rekenkracht van computers en zijn daarom erg duur om draaiende te houden.

Om de kosten van het creëren van afbeeldingen iets te drukken, werkt OpenAI aan een nieuwe genereermethode. Deze besprak het bedrijf onlangs in een wetenschappelijk artikel, waarover techplatform AG Connect schrijft.

De nieuwe ‘consistency models‘ van OpenAI moeten de huidige zogeheten diffusion-methode op den duur gaan vervangen bij het genereren van afbeeldingen. Bij die laatste zijn tot duizenden stappen nodig om tot een goed resultaat te komen. Bij de nieuwe methode zijn dat er een stuk minder. Dat scheelt tijd, energie en dus geld.

Weten hoe de nieuwe genereermethode werkt? Lees dan hier het hele artikel bij AG Connect: OpenAI gooit beeldsynthese-modellen overhoop