Bij het gerenommeerde advocatenkantoor Stibbe krijgen jonge papa’s in plaats van vijf liefst tien dagen vaderschapsverlof. Bij andere topkantoren is het beleid wisselend.

Dat meldt de site Advocatie.nl.

Als jonge, ambitieuze advocaat van een topkantoor op de Amsterdamse Zuidas is het niet meer van normaal dat je alles geeft voor je werk. Maar kersverse papa’s zijn toch wel blij als ze niet na een een paar dagen vaderschapsverlof al weer aan de slag moeten.

Stibbe heeft daarom het betaalde vaderschapsverlof van vijf dagen naar tien dagen verlengd.  “Deze regeling geeft het belangrijke signaal aan vrouwelijke en mannelijke werknemers dat die zorgtaken belangrijk zijn,” licht Stibbe-topman Derk Lemstra toe tegenover Advocatie.nl.

Het kantoor kantoor gaat een stap verder dan de beoogde aanpassing van de wet, waarbij het minimum vanaf 2017 vijf dagen in plaats van twee dagen vaderschapsverlof wordt.

Vaderschapsverlof voor topadvocaten

Uit een rondgang van Advocatie.nl blijkt dat kantoor AKD al sinds 2009 tien dagen vaderschapsverlof heeft ingevoerd. Bij Kennedy Van der Laan is de termijn in 2013 verruimd van twee naar vijf dagen.

Duidelijke achterblijver is topkantoor NautaDutilh: "Het vaderschapsverlof bij NautaDutilh bedraagt nu twee dagen, conform de wet,” aldus topman Erik Geerling tegenover Advocatie.nl. “In de praktijk kijken wij uiteraard naar waar de specifieke persoonlijke situaties van onze medewerkers om vragen."

Bij LoyensLoeff zijn ze iets vlotter: dit kantoor gaat in 2016 over op vijf dagen vaderschapsverlof, één jaar voordat de wettelijke verplichting van kracht wordt.

Tot slot nog De Brauw Blackstone Westbroek: daar zijn ze enthousiast over het initiatief van collega Stibbe voor een 10-daags vaderschapsverlof.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl